Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: WowWee MIP Minion Turbo Dave

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooi vormgegeven
  • Leuk met en zonder app
  • Gemakkelijk te gebruiken app
  • Gemakkelijk te koppelen
  • Hovereffect werkt erg goed
  • Zelf te kalibreren

THE BAD

  • Niet in het Nederlands

Vorig jaar mochten de kinderen van Nederland heel wat hoverboards in de zak en onder de boom verwachten. Dit jaar zien we iets nieuws; de minion op een hoverboard. Jawel, we hebben de WowWee MIP Minion Turbo Dave getest.

Unboxing

In de verpakking van de WowWee MIP Minion Turbo Dave vinden we heel veel documentatie, maar ook een fart kanon. Want wat moet een Minion zonder ;-). Alleen voor batterijen moet je zelf even zorgen.

Design

De eerste reactie bij binnenkomst was duidelijk; wat ziet hij er enorm leuk uit. Natuurlijk is WowWee MIP Minion Turbo Dave gebaseerd op de eerder MIP robot van WowWee die er ook al heel netjes uitzag. Maar… dat zegt niets over hoe goed een merk als Despicable Me gecombineerd kan worden met een dergelijk stuk speelgoed. Hulde dus voor de ontwerpers.

De WowWee MIP Minion Turbo Dave is een robot op basis van een hoverboard. Dat is natuurlijk een spannend stukje technologie. Wanneer je mijn unboxing ziet, zie je dat hij in eerste instantie niet echt op zijn plek wilde blijven staan. Na de kalibratie te zijn gestart, werd dit probleem meteen opgelost. En dat laat ook zien hoe er is nagedacht over langdurig speelplezier. Krijg je op den duur een afwijking, kun je deze als gebruiker dus zelf corrigeren. En zo wordt iets dat in eerste instantie vervelend lijkt ineens een enorm voordeel. Top!

Technisch

Technisch is deze techtoy natuurlijk een enorm verhaal. Spelen met self balancing technologie, maar ook met Bluetooth Smart. Het koppelen verloopt hierdoor enorm snel en simpel onder Android. Daar hebben de ontwikkelaars van WowWee goed over nagedacht.

8+ en jonger

Het zal je niet verrassen dat mijn veel jongere kinderen al meteen interesse toonden toen de WowWee MIP Minion Turbo Dave werd uitgepakt. Het design is zo aanstekelijk dat ook mijn 3-jarige dochter en 5-jarige zoon er meteen mee aan de slag wilden. En gelukkig kon dit ook. De WowWee MIP Minion Turbo Dave kent namelijk twee gebruiksmodi.

Zet je hem gewoon aan, dan reageert de WowWee MIP Minion Turbo Dave op gebaren van het ding dat er mee speelt. Voor mijn dochter ideaal. Mijn zoontje pakte al snel zijn smartphone en begon de WowWee MIP Minion Turbo Dave gewoon lekker zelf te besturen. Ook goed voor een berg fun. Zeker omdat je dan ook zelf kan bepalen wanneer Turbo Dave er bepaalde kregen uit gooit of gewoon lekker gaat dansen op de muziek. Muziek staat immers centraal in Verschrikkelijke Ikke 3.

De grootste uitdaging voor mijn zoontje is dat hij nog niet kan lezen en qua Engels een nog wat beperkte woordenschat heeft. Toch beleven de twee er meteen al heel veel plezier van. Maar, voor optimaal genot sta ik wel achter het advies om deze robot aan kinderen van 8+ te geven.

Meer fun

Overigens wordt het nog leuker wanneer je twee van deze robots in huis hebt rijden. De twee kunnen dan met elkaar communiceren en een soort schetengevecht aan gaan. Wij beschikten maar over één sample, dus ik kan hier geen praktijkervaring over delen. Maar…. Op papier is het leuk bedacht.

Wel is het jammer dat de WowWee MIP Minion Turbo Dave alleen als Turbo Dave te koop is. Het zou wel leuk zijn geweest als er meerdere varianten waren. Zeker wanneer je bijvoorbeeld broer en zus beiden een Minion zou willen geven. Daarnaast ben ik gewoon fan van Suart ;-).

Conclusie: WowWee MIP Minion Turbo Dave

Ik heb weinig tot geen ervaring met de originele WowWee MIP robot, maar ben onder de indruk wat het bedrijf met de WowWee MIP Minion Turbo Dave heeft gedaan. Zonder app is hij al aardig speelbaar en met app is hij echt enorm leuk. Het enige dat ik mis zijn de Nederlandse stemmen.

WowWee MIP Minion Turbo Dave kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.