Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Modular Toys 142 MegaTrack

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2 sterren.

THE GOOD

  • Met de baandelen kun je leuke banen bouwen
  • Heel veel onderdelen

THE BAD

  • Het ontbreekt aan uitdaging in deze set
  • De meegeleverde app werkt niet (Android)

Ik geef het toe. Ik heb een hekel aan nep-LEGO. Maar als er fabrikanten zijn die iets nieuws doen dat aansluit op het echt LEGO, wordt ik helemaal blij. Zo ook met deze doos van Modular Toys. De Modular Toys 142 MegaTrack is een racebaan die je lekker door een LEGO stad heen kunt bouwen en er zit een app bij…

Unboxing

In de doos van de Modular Toys 142 MegaTrack zit beperkte informatie over de Modular Toys 142 MegaTrack set. Er zitten wat zakjes in met vooral heel veel wegdelen en daar gaat het ons natuurlijk vooral om. In de doos zit ook een sticker die je op één van de twee kruispunten moet plakken. Deze sticker werkt weer samen met de Modular Toys app. Je moet voor de auto zelf nog een AAA batterij regelen. Deze zit er niet standaard bij. Daarnaast heb je een kleine kruiskop schroevendraaier nodig om de batterij te plaatsen.

Design

Je krijgt vier verschillende soorten wegdelen bij deze Modular Toys 142 MegaTrack. Je krijgt scherpe bochten, rechte stukken, schansen en kruizingen. Daarnaast krijg je ondersteuningsmateriaal. 4×4 plaatjes om de wegdelen aan elkaar te zetten, schuine stukken om tunnels en andere decoraties te bouwen en steunen om verhoogde wegdelen te ondersteunen. De hoeveelheid wegdelen is echt behoorlijk groot en dan heb ik het nog niet over decoratieve materialen.

De auto bestaat uit drie onderdelen. De basis waar de motor en de batterij in gaan, een transparant paneel voor de ramen en de verlichting en de rode body. Helaas zitten er geen extra body onderdelen bij om de auto meer persoonlijk te maken. Maar gelukkig zitten er wel noppen op. Met een beetje creativiteit kun je er zelf iets leuks van maken. Of zet er gewoon wat minifig’s op :-).

Verder vinden we nog wat elementen om de baan verder aan te kleden. Stoplichten, een poortje etc. Deze bevatten verder geen noppen en voegen daarmee iets minder LEGO plezier toe aan het geheel.

De speelervaring

Ik heb met mijn zoontje van 5 deze baan getest. Hoewel de stukjes allemaal wel compatible zijn, moet je toch net wat harder drukken om de delen op elkaar te zetten. Ik merk bij mijn zoontje dat hij er echt de kracht nog niet voor heeft. Ter vergelijking, volgends de docent in zijn groep is bij veruit de sterkste van de groep. Hierdoor schat ik het kunnen bouwen in vanaf minimaal 6 jaar. In groep die wordt er immers veel nadruk gelegd op de fijne motoriek en worden de vingers doorgaans wat sterker.

Het bouwen met pappa vond mijn zoontje erg leuk. Vooral om de mogelijkheden van de nieuwe stenen te ontdekken.

Het autootje zelf gaat wel heel snel. Het mag zich met recht een racer noemen. Maar er past maar één auto op de baan, dus waar race je tegen? Het grootste probleem voor deze set is dat er geen uitdaging in zit. Geen (onverwachte) veranderingen. Het wagentje rijdt gewoon eindeloos het rondje dat je hebt gebouwd. In plaats daarvan rijdt mijn mannetje met zelfgemaakte auto’s over de baan en ziet hij het als een meer avontuurlijk wegennet voor zijn stad.

App

Ook leuk is dat Modular Toys denkt aan het digitale vermaak van de kids van tegenwoordig. Dus is er een app gemaakt. Daarmee moet je de barcode op het kruispunt scannen waarna je met de app een spel kunt spelen. Maar… die herkenning werkt helemaal niet op mijn Android toestellen. Geen idee dus wat de app verder zal toevoegen aan het speelplezier.

Conclusie: Modular Toys 142 MegaTrack

Het concept van de Modular Toys 142 MegaTrack is erg leuk, de uitwerking is een stuk minder. De set weet geen uitdaging te creëren. Het plezier raakt er wel heel snel af wanneer de creativiteit van het kind geen andere mogelijkheden met de stukjes ziet. Mijn zoontje kan zich prima redden en de set heeft zich volledig geïntegreerd in zijn verzameling bouwstenen. Maar het oorspronkelijke gebruik is eraf en de racewagen wordt al lang niet meer gebruikt. En voor wat betreft de app? In de twee weken dat hij er nu mee speelt hebben we de app nooit werkend gekregen. Het is de lage prijs die de set van een zware onvoldoende behoedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.