Review: DreamLED Rechargable Outdoor Motion Light ROML200

Eerder afgelopen jaar introduceerde DreamLED handige motion sensor LED lampjes met oplaadbare accu’s. Die waren voor binnen en met de DreamLED Rechargable Outdoor Motion Light ROML200 brengt het Vlaamse bedrijf het concept naar buiten.

Unboxing

In de verpakking van de DreamLED Rechargable Outdoor Motion Light ROML200 vinden we twee lampjes, twee micro-USB laadkabels, 3M tapes en schroeven met pluggen. Alles dat je nodig hebt om de lampen meteen te kunnen bevestigen. Een fijne traditie van DreamLED.

Bevestiging

Om de lampen te bevestigen, is het gemakkelijk om ze met de 3M tapes te bevestigen. Wij deden dit op tuinhout en dat was niet handig. Wanneer het hout vochtig wordt, verliezen de plakkers hun kracht. Bij bevestiging buiten is de kans groot dat je dus toch even aan het schroeven komt.

Daarbij komt nog een kleine uitdaging. Bij andere tuinverlichting leverde DreamLED al eens drilling guides mee. Heel handig. Bij deze ontbreken die. Doordat het schuifplaatje niet gecentreerd is, is het nog best een klus om de lampjes mooi in het midden van bijvoorbeeld een schuttingplank te krijgen. Dat kan dus net iets handiger.

Maar ook daar heb ik een tip voor. Monteer hem eerst met een tape op de juiste plek. Markeer waar jouw schroeven moeten komen en verwijder daarna weer de tape. Dan ben je er ook.

Kwaliteit

Het licht van de DreamLED Rechargable Outdoor Motion Light ROML200 is koud-wit. Dit is ideaal licht om dingen te ‘zien’. Erg functioneel dus. De bewegingssensor reageert zeer nauwkeurig en snel. Daar komt bij dat de accuduur nu al voor meerdere weken gebruik zorgt in onze dagelijkse praktijk. Het uithoudingsvermogen zit dus ook wel goed. Dit komt mede door de lichtsensor. Overdag hoeft hij immers niet aan. Goed over nagedacht.

Conclusie: DreamLED Rechargable Outdoor Motion Light ROML200

De versie voor binnen was al extreem handig en nu kun je ook buiten gebruik maken van deze handige motion lights. De DreamLED Rechargable Outdoor Motion Light ROML200 reageren erg goed en zijn, heel handig, voorzien van oplaadbare batterijen. De bevestiging vraagt even wat meer tijd en aandacht, maar functioneel zijn ze perfect.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Lang uithoudingsvermogen
  • Oplaadbaar
  • Zeer complete levering

THE BAD

  • Bevestigen met een schroef is wat uitdagender dan we gewend zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.