GadgetGear.nl
Dream LED RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light

Review: DreamLED RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de DreamLED RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light met 5 sterren.

The Good
  • Rustig design
  • Heel net afgewerkt
  • Goede bewegingsdetectie
  • Voldoende lichtopbrengst
  • Oplaadbaar via micro-USB

The Bad

We kennen ze al jaren. Kleine LED lampjes op batterijen die je overal op kunt plakken. Gewoon voor dat beetje extra licht in de kelder of om een compleet andere reden. Het Vlaamse Dream LED maakt ook ‘zoiets’. Ik zeg zoiets omdat ze het met de RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light duidelijk beter en slimmer hebben aangepakt.

Unboxing

Als er één ding is waarin Dream LED echt een beetje begint op te vallen, is het de compleetheid. Ook nu weer, levert het merk echt alles dat je nodig hebt om de RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light in vrijwel iedere situatie te monteren. Van hangertje tot 3M tape om de lampjes te monteren zonder een gaatje te hoeven boren.

Design

Net als het gros van dit soort lampjes, heeft Dream LED voor een rond ontwerp gekozen. Is ok gemakkelijker afstoffen, dus prima. De lampjes zijn wit met een zilverkleurige ring en een bewegingssensor in het midden. Al met al zien ze er echt heel netjes uit.

Dream LED RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light voor en achter

Werking

Er zijn drie modus waarin de RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light gebruikt kan worden. De uit stand laat zich natuurlijk wel raden. In de On stand branden de LED’s non-stop. In auto modus, schakel je de bewegingssensor in. Dan gaan ze aan op het moment dat ze beweging detecteren. De range is 4-6 meter afhankelijk van de omstandigheden. De lampjes gaan na enkele seconden uit.

Dream LED RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light Bediening

Bevestigingsmogelijkheden

Qua bevestigingsmogelijkheden kun je de RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light lampjes opplakken met de 3M tape of ophangen met de transparante hanger. Mogelijkheden genoeg dus. Een gaatje voor montage in de achterplaat zou natuurlijk aanvoelen dan de hanger, maar dan zou de achterplaat kunnen draaien. Dat wil je niet omdat je dan de achterplaat niet van de lamp kunt scheiden. De hanger is dus best een logische oplossing.

Accuduur

De RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light lampjes zijn uitgerust met een interne 600mAh accu. Deze is in drie uur volledig te laden. Hierna branden de vijf witte LED’s maximaal 6 uur. Opladen gaat gewoon via een (meegeleverde) micro-USB kabel.

Licht

Het licht dat uit de RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light komt kan ik het best beschrijven als naturel wit. Het is zeker niet warm, maar er zit ook te weinig blauw in om koud te zijn. Het licht wordt goed gespreid. In mijn test heb ik ze in een trapkast gemonteerd. Daar zat al wel een lichtpunt in, maar ik sta in de schaduw van dat lichtpunt.

Dream LED RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light in de trapkast

Waarom twee vlak na elkaar? Simpel. Je wilt niet in jouw eigen schaduw werken wanneer je spullen gaat pakken of etiketten gaat lezen. Dit is ook het fijne van dat Dream LED de lampjes per twee verpakt.

Conclusie RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light

Een simpel product wordt opnieuw uitgevonden met de RIML200 Rechargeable Indoor Motion Light. Vooral het idee dat ze gewoon op te laden zijn staat me enorm aan. Scheelt een hoop batterijen weggooien. Daarnaast zien ze er gewoon echt heel netjes uit.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.