Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijke bediening
  • Mooi, gespreid licht
  • Ruim voldoende lumen
  • Verschillende tinten wit
  • Duidelijk display voor de datum
  • Back-up batterij

THE BAD

  • Iets meer kracht uit de USB plug mag anno 2017 wel

Dat leatherlook beter kan zijn dan het echte werk liet Samsung al eens zien ten tijden van de Galaxy S5 lancering (en diverse producten erna). Toen de look in China werd overgenomen stopte Samsung al snel weer. Zonde. Gelukkig laat het Vlaamse DreamLED zien dat je met dit materiaal ook hele fraaie andere gadgets kunt ontwikkelen.

Design

Zo valt de DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70 meteen in het oog door het werkelijk perfect uitziende leder. Het voelt zelfs echt en dat wordt afgewisseld met klassieke metalen elementen en een simpel maar prachtig display dat je laat zien hoe laat het is en wat de datum van vandaag is. Zelfs de USB lader is netjes in de voet verwerkt. Qua constructie komt de stevigheid van ABS materiaal, wat de lamp zeer stootbestendig maakt.

Vooruitgang

De DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70 is de tweede desklamp van DreamLED in deze vormfactor en met de mogelijkheid de kleur wit in te stellen. Hoewel de DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70 minder hoog is, voel je het verschil meteen al bij het uitpakken. De DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70 is beduidend steviger. Daarvoor offer je wel het draaischarnier op waarmee het LED licht gericht kon worden… maar dat mis ik persoonlijk echt niet.

Unboxing

De DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70 zit Keurig verpakt. Er is veel bescherming om de lamp heen om de lederlook te beschermen. Daarnaast zit er nog een adapter in en wat documentatie. Meer heb je niet nodig.

Specs

De verlichting komt tot stand door 42 HP SMD LED’s. Deze zitten om een stuk melkglas weggewerkt waardoor het licht egaal omlaag wordt gericht. Slim en vooral ook erg mooi qua vormgeving. De verlichting verbruikt maximaal 17 Watt. Je kunt zelf de tint wit aanpassen in de lamp. Van 2.700k naar 5.500k. Dus van koud-wit naar warm-wit. Zo is koud licht in veel gevallen fijner tijdens het hobbyen terwijl warm wit licht comfortabeler aan het oog is wanneer je een boekje leest. De lichtopbrengst is met 55o lumen erg goed.

Bediening

Het instellen van de tijd en datum gebeurt achterop de lamp. Daar zitten de knoppen netjes weggewerkt. Ook zit daar een klepje voor een knoopcel batterij. Deze voorkomt dat je de klok opnieuw moet instellen wanneer de lamp even van het stroom is geweest. Handig ;-).

De overige bediening zit op de voet weggewerkt. Dit is de bediening die je daadwerkelijk dagelijks gebruikt.

USB Lader

De DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70 is in de voet voorzien van een USB lader. Handig om snel jouw smartphone te kunnen opladen want hij heeft een output van 2.1 ampère. Dit is 2/3 van de maximale laadkracht die vele van de moderne smartphones kunnen hebben. Voor het gros van de midrange smartphones en tablets is dit laden op de maximale snelheid.

Conclusie: DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70

Als we kijken naar het assortiment van DreamLED zien we heel veel strakke, moderne vormen. Met de DreamLED Multifunctional Leather Desk Lamp DLL-70 lijkt het merk de balans tussen modern en klassiek te hebben opgezocht en gevonden. Het lampje past moeiteloos op ieder bureau en bevat functioneel alle smarts die je zou willen zien in een lamp als deze. Maar als er iets bij zou kunnen, zou een qI lader in de voet het geheel wel echt hebben afgemaakt. Wellicht een idee voor een + versie?

DreamLED DLL-70 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

10 reacties

  1. Ik ben in het bezit van de dreamledlamp.
    helaas is de adapter kapot.
    kan ik deze apart nabestellen?

  2. De adapter van de DLL-70 is bezweken. De adapter was zeer heet toen de lamp niet meer werkte. geen licht, geen USB, geen tijd, geen datum. ik denk dat de adapter defect is.
    Wat kan er aan gedaan worden, hij heeft altijd perfect gewerkt.
    Een nieuwe adapter dll-70 gratis of verbonden met kosten?
    ik verwacht uw reactie,
    met vriendelijke groet,

    1. Het is dan natuurlijk de vraag of de adapter kapot is of de lamp zelf. Hij kan wel heel warm worden. Maar dit is echt een vraag die je moet stellen aan de fabrikant. Wij ervaren nog geen problemen met de lamp.

  3. Beste

    ik heb de indruk dat dit het zwakke punt is van de Lamp.
    helaas is mijn adapter ook kapot en bij test met een regelbare adapter is de Ledlamp NIET kapot

  4. Ik ben in het bezit van de Dreamled dll-70 bureaulamp maar nu heeft de adapter ac/dc het begeven
    Kan ik deze nabestellen?

  5. Mijn zoon kocht een 2e Dreamled dll-70 bureaulamp. Begin juli 2022 ging de adapter 12V 1500 mA van de 1e Dreamled dll-70 bureaulamp stuk. De 2e bureaulamp werd geleverd met een adapter 12 V 2A. Met deze adapter werkt de lamp terug. Ik bestelde een nieuwe adapter. Deze moest ik echter terugzenden. De buitendiameter van de plug was immers 5,5 mm en past in de opening. De buitendiameter van de Dreamled adapter lijkt mij 4,8 mm. Waar kan ik zulke adapter bestellen. TE Group, de verdeler van Dreamled, te Kapellen reageert niet.

    1. Vaak kun je het prima af met een universele adapter. Als je twijfelt wat je nodig hebt, bezoek eens een repair café in jouw omgeving. Daar zitten mensen die je precies kunnen vertellen wat je nodig hebt.

  6. Mijn Dreamled bureaulamp speelt al maanden iedere avond een soort kerstmuziekje in ‘beebtonen’. Heb geen idee waarom, kan iemand mij vertellen hoe ik het afzet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.