Review: 24: Legacy Seizoen 1 (Blu-Ray)

24: Legacy Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De serie 24 was een enorm succes voor acteur Kiefer Sutherland die nu mag stralen in Designated Survivor. Er zijn al heel wat spin-offs gelanceerd waarbij Sutherland regelmatig toch een belangrijke rol inneemt. 24: Legacy voelt in eerste instantie dan ook als appeltaart zonder de appel, maar blijkt toch ook best lekker te zijn :-).

Het concept achter 24: Legacy, volgt dat van de originele serie. Heerlijk real-time, al passen de 13 afleveringen van 24: Legacy op 9 uur aan Full HD video. Ditmaal is de hoofdrol weggelegd voor Corey Hawkins die Eric Carter mag spelen. Geen onbekende speler overigens; hij heeft een aardig stukje acteerwerk neergezet in The Walking Dead.

Als ex militair moet Eric Carter in de voetsporen treden van de iconische rol van Jack Bauer. Carter probeert te integreren in het burgerbestaan. Ondertussen moet hij achter Jadalla Bin-Khalid aan, die een aanslag heeft gepland uiteraard moet hij dit in 24 uur tijd proberen te voorkomen. Jadalla is namelijk van plan om cellen met terroristen in de VS te activeren om aanslagen te plegen.

Extra’s

Fox heeft alle afleveringen keurig van Dobly Audio voorzien en ondersteuning van 5.1 DTS surround. Qua extra’s zit er eigenlijk maar één item op dat ingaat op deze reboot. Verder zijn er voor fans weinig extra’s te vinden.

Conclusie: 24: Legacy Seizoen 1

Om eerlijk te zijn, de gebeurtenissen in 24: Legacy volgen sterk die in het eerste seizoen van het originele 24. Erg? Mwa… het is wel een nieuw verhaal en de structuur is prima om een nieuw karakter te introduceren. Het maakt eerder nieuwsgierig naar wat we nog meer in de 24: Legacy serie mogen verwachten. Het concept blijft in ieder geval sterk.

24: Legacy Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Serie zit goed in elkaar
  • Lekker spannend

THE BAD

  • Verhaal lijkt heel sterk op het eerste seizoen van 24
  • Het is even wennen met deze nieuwe hoofdrolspeler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events