Amazon introduceert International Versions van de Echo

Gisteren wisten we al te melden dat de Amazon Alexa app eindelijk in Nederland gebruikt kon worden. Het bestellen van de Amazon Echo speakers was nog niet mogelijk. Vanaf vandaag kan dat wel, maar het assortiment is beperkt.

Via Amazon.de kunnen we de international version van verschillende Echo speakers kopen. Daarbij gaat het enkel om de speakers. De Amazon Echo Show en Echo Spot zijn voorlopig nog niet bestemd voor Nederland.

De internationale versies komen met een EU stekker. Daarnaast geeft Amazon aan dat niet alle functies in alle landen beschikbaar zullen zijn. Zo kun je geen aankopen doen via Amazon, kun je geen verkeersinformatie opvragen of lokale bedrijven opzoeken, zijn niet alle Skills beschikbaar, werkt Audible niet en bekend is ook dat het activeren van Spotify Premium een probleem is. Daar publiceren we binnenkort een oplossing voor.

Amazon Echo Kopen in andere landen

Voor onze Vlaamse lezers, ook jullie kunnen via Amazon.de de Echo speakers nu kopen. Voor onze Surinaamse lezers, jullie moeten de speaker aankopen via Amazon.com. Daar zit dan een adapter op voor Amerikaanse stopcontacten. In alle gevallen zijn de speakers alleen in het Engels te gebruiken.

Google Home

Hoewel je met Amazon voorlopig nog vast zit aan Engels, is Google hard aan het werk om Nederlands te gaan ondersteunen. Toch lijkt het er nog niet op dat we vroegtijdig met een Engelse versie aan het werk mogen. Heb je een Google Home vanuit het buitenland gehaald, vertellen we je graag hoe je deze werkend krijgt in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.