Review: War for the Planet of the Apes (4K Blu-Ray)

War for the Planet of the Apes kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

We trappen het weekend af met een hele sterke 4K Blu-Ray release. War for the Planet of the Apes is net uit en kan nu eindelijk in de hoogst mogelijke kwaliteit thuis worden gekeken. In 4K, met HDR en afgemixt in Dolby Atmos en DTS.

War for the Planet of the Apes is alweer de derde film in de reboot van de originele filmserie. Voor de volgers, de remake van Planet of the Apes tel ik even niet mee. Het is de tweede die Matt Reeves mag recenseren en gelukkig maar. Dawn of the Planet of the Apes was wat ons betreft een enorm succes. Met War for the Planet of the Apes is de regisseur dus terug voor een film met meer actie dan ooit tevoren in deze series.

In War for the Planet of the Apes is het namelijk mano a mano. Nouja, Mano a aapo. In Down of the Planet of the Apes zagen we al hoe aap Caesar (Andy Serkis) ontspoorde en de boel saboteerde met als doel de oorlog tussen mens en aap verder te vergroten.

In War for the Planet of the Apes krijgt Caesar aan de kant van de mensen eindelijk een meedogenloze tegenstander. Hij moet het opnemen teken een kolonel (Woody Harrelson) die met zijn leger de apen wil uitroeien. Het gevolg is dat we van de ene massale bestorming in de andere belanden. Fans van actie worden in het nieuwe War for the Planet of the Apes meer dan ooit op hun wenken bediend. Terwijl de agressie tussen de twee verder oploopt zien we ook hoe een deel van de apen toch ook affectie voor de mens ontwikkeld en andersom. En dan wordt alles ineens een heel stuk moeilijker.

Extra’s

Qua extra’s heeft Fox deze 4K Blu-Ray lekker rijk uitgerust. Alle extra’s staan Full HD Blu-ray. Natuurlijk zijn dit deels commentaren en trailers, maar er wordt ook diep ingegaan op hoe de strijd tussen de twee partijen oploopt, maar ook hoe de positie van de apen en de mens in de film is. Ook op de psychische belasting van Caesar wordt ingegaan.

Conclusie: War for the Planet of the Apes (Blu-Ray)

Met de reboot series zien we een Planet of the Apes met een veel diepgaander verhaal dan de originele films die ik in mijn jeugd keek. Het is het verhaal dat War for the Planet of the Apes ook meer maakt dan slechts weer een actiefilm. Er zit veel meer verhaal en vooral ook veel meer emotie achter. Daarnaast is het interessant om Caesar het eens op te zien nemen tegen een mens dat vrijwel net zo meedogenloos is als hij zelf.

War for the Planet of the Apes kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Heel goed verhaal
  • Ontzettend sterke actiemomenten

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram