Review: Somfy One Intellitag

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

In 2015 reviewden we de eerste generatie van de Intellitag. Toen nog een product van het Franse Myfox. Niet veel later kwam de Intellitag 2.0. Deze nieuwe generatie slimme deursensoren is nu opgedoken onder de naam Somfy One Intellitag. Uiteraard voor het Somfy One beveiligingssysteem.

Toen Myfox begon met het bouwen van alarmsystemen, wilden ze zo min mogelijk accessoires zelf op de markt brengen. Ze wilden zo veel mogelijk leunen op sterke producten van derden en die integreren. Een prima strategie, waren het niet dat de Fransen de klassieke magneetcontacten op deuren zat waren. Het kon beter en het idee achter de Intellitag werd geboren.

Het probleem van magneetcontacten is dat het een hele domme manier is om open ramen en deuren te detecteren. De meeste, goedkope, contacten zijn met een sterke magneet te neppen. Professionele systemen hebben vaak twee magneten om zich hier enigszins tegen te wapenen. Maar dan wapenen ze zich niet tegen een vals alarm en daar komt de intellitag om de hoek kijken.

De Somfy One Intellitag is namelijk opgebouwd op vergelijkbare sensoren die in je smartphone zitten. Hij kan dus meten hoeveel graden de deur open staat en reageert daarop in plaats van een klassiek magneet. Je hoeft dus nog maar één item op de deur te plakken. Daarnaast analyseert de Somfy One Intellitag wat hij voelt. Zo zal hij niet meteen reageren op het moment dat jouw buurjongetje een bal tegen de deur trapt.

Mede om de manier van meten, is het belangrijk dat het systeem ongeveer weet op wat voor’n deur of raam deze wordt bevestigd. Deze bepaalt namelijk het gedrag van de deur of het raam. Een garagedeur klapt ook op een heel andere manier open dan een voordeur. De Somfy One Intellitag meet en analyseert alles.

Unboxing

In de verpakking van de Somfy One Intellitag zit de intellitag en een handleiding. De AAA batterij zit er al in. Een Energizer uiteraard, want Fransen shoppen vooral lokaal ;-).

Vernieuwingen

Ten opzichte van de eerste generatie zijn er twee belangrijke vernieuwingen. Hij is dan wel wat hoger, hij is vooral platter en minder breed. Door de nieuwe vormgeving hoef je er geen dure CR123 batterijen meer in te doen. Een goedkope AAA is nu het alternatief.

Is de Somfy One Intellitag van een kliksysteem voorzien om deze te openen. De eerste generatie moest je nog open schroeven en dat had voor mij een groot voordeel. Je krijg er hele kleine schroevendraaiers mee waarmee ik nu nog vrijwel ieder stuk speelgoed van mijn kinderen kan openen. In mijn vorige woning hingen 9 Intellitags.

Conclusie Somfy One Intellitag

De Intellitag bewijst dat vernieuwing niet van de bestaande beveiligingsbedrijven komt. Het bewijst dat het Nederlandse systeem van het Borg certificaat hopeloos ouderwets is omdat het oude technologie in leven houdt. Wat mij betreft moeten alle alarmsystemen de Intellitag overnemen. Dat maakt alarmeringen veel slimmer.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Intelligente metingen
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Gemakkelijk te installeren op Somfy One

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram