Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Somfy One Badge met 4.5 sterren.

The Good
  • Erg mooi ontworpen
  • Gebruik van stevige materialen
  • Meteen klaar voor gebruik
The Bad
  • In je broekzak kunnen knoppen per ongeluk worden ingedrukt

Somfy One Badge kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Jouw alarmsysteem op afstand bedienen, dat doe je met de Somfy One Badge. Een handige, kleine afstandsbediening voor aan de sleutelhanger. Wij bekeken hoe gemakkelijk deze badge op het Somfy One systeem werkt.

Unboxing

In de verpakking van de Somfy One Badge vinden we de badge en een handleiding. Batterijen zitten er al in.

Design

Het design van de Somfy One Badge komt overeen met dat van het ronde bedieningsdeel in de Somfy One app. Aannemelijk is echter dat het andersom ontworpen is. De Somfy One Badge is namelijk de Myfox Keyfob in een nieuw jasje. Zelfs het Myfox logo staat nog achterop de badge.

Het ontwerp is mooi, maar vooral heel stevig. Echt gemaakt voor aan de sleutelbos waar de Somfy One Badge behoorlijk wat mishandeling zal ondergaan. Door de 90-graden randen van de Somfy One Badge voel je deze wel heel nadrukkelijk in je broekzak zitten.

De knoppen zijn groot en, in tegenstelling tot vergelijkbare afstandsbedieningen van auto’s, zijn deze niet verdiept om per ongeluk indrukken te voorkomen. In plaats daarvan gaat Somfy er vanuit dat je echt midden op de knoppen drukt. Drukken op de zijkanten van de knoppen doet niets. Een aardig alternatief, maar toch merk ik wel wat meer foutieve acties dan ik ooit bij een afstandsbediening van een auto heb ervaren. Het resultaat is dat ik deze afstandsbediening gewoon in de auto heb liggen.

Installatie

De installatie verloopt buitengewoon snel. Wanneer je aangeeft een nieuwe Somfy One Badge te willen registreren, moet je even aangeven op welke gebruiker. Daarna is de badge meteen bruikbaar in het Somfy One Beveiligingssysteem.

Gebruikservaring

Met de Somfy One Badge voorkom je uiteraard dat je steeds weer de app moet starten om het alarm in- of uit te schakelen. Dit levert een hoop gebruikscomfort op. Het bereik van de Somfy One Badge is zeer goed. Ook wanneer ik buiten in de tuin sta, reageert Somfy One snel op de opdrachten die van de badge komen. Met de badge kun je niet alleen de volledige beveiliging van de woning inschakelen, maar ook gedeeltelijke beveiliging.

Conclusie

Eigenlijk valt er niet veel aan te merken op de Somfy One Badge. De afstandsbediening zit goed in elkaar, ziet er netjes uit en heeft een prima bereik. Het enige dat echt kan gebeuren is dat een sleutel per ongeluk een knop indrukt wanneer je deze in je broekzak steekt.

Somfy One Badge kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.