Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Samsung Gear Sport met 4.5 sterren.

The Good
  • Heel goed display
  • Heel fijn besturingssysteem
  • Functioneel gericht op sporters
  • Deels een zakelijke uitstraling
The Bad
  • Niet iedereen snapt het ontwerp van dit sporthorloge

Samsung Gear Sport kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Tijdens de IFA presenteerde Samsung twee nieuwe toevoegingen aan haar Gear lijn; de Gear Fit 2 Pro en de Gear Sport. Wij zijn eerst met de Gear Sport aan de slag gegaan. Dit is een smartwatch uit de derde generatie van Samsung.

Unboxing

Samsung weet ons al een tijdje te imponeren met haar verpakkingen voor dit soort producten. Het heeft duidelijk goed gekeken naar de klassieke horlogeverpakkingen en daar zelf een moderne twist aan gegeven. De Gear Sport pakt echt uit als een cadeautje.

In het doosje vinden we een QR lader en een micro-USB lader. Daarnaast vinden we wat documentatie over het slimme klokje.

Design

Qua design… is de Gear Sport wel een stapje terug voor Samsung. De Samsung Gear S3 was echt een prachtig horloge en natuurlijk moet het in een sporthorloge gewoon wat simpel en stevig zijn. Maar het siliconen bandje matcht voor mijn gevoel niet met de toch wat klassieke look van de horlogekast. Kijk ik naar de twee los van elkaar, zijn ze beiden wel heel mooi en strak vormgegeven. Het geeft dus een beetje een dubbel gevoel. Qua materiaalgebruik heeft Samsung duidelijk voor stevige en mooie materialen gekozen en ook het display zit er weer fantastisch uit.

Gericht op sporters

Wat wel duidelijk is, is het doel van het klokje. Hij kan gewoon mee het zwembad in en heeft een waterdichtheid tot 5 ATM. Spofity Offline modus is beschikbaar, dus je kunt gewoon een bluetooth headset koppelen en jouw smartphone thuislaten wanneer je gaat hardlopen. Er is ruim 1GB aan ruimte over om muziek op te slaan (totale capaciteit is 4GB). Het Super AMOLED display is met 1,2 inch niet heel groot, maar wordt door de metalen ring wel heel goed beschermd.

Qua apps houdt het klokje goed bij wat jouw voedingspatroon is, al moet je daarvoor zelf wel de nodige input leveren. Zelf gaf ik dat vrijwel meteen op ;-). De hartslag wordt zeer nauwkeurig gemeten door de Gear Sport. Hiervoor zit een grote, optische sensor onder het klokje.

Tijdens het gebruik krijg je ook veel tips. Dat je te lang stilzit, maar dat je ook zo nu en dan eens moet uitrekken, de Gear Sport moet opladen etc.

Bediening

Samsung gebruikt Tizen als besturingssysteem in plaats van Android Wear. Hierdoor kan Samsung net wat creatiever werken met de bediening. Niet alleen touchscreen, maar ook de ring om het display kan gebruikt worden. Dat laatste is weer handig met handschoenen. Net als de extra grote knoppen op de Gear Sport.

Apps

Ondanks dat Samsung met Tizen een heel ander OS gebruikt, is Samsung zeer dominant. Er zijn dus enorm veel apps en watchfaces te downloaden. Alle belangrijke apps zijn aanwezig, dus er is geen reden om Tizen als minderwaardig te zien ten opzichte van Android Wear of Apple Watch OS.

Accuduur

Qua accuduur heb je niets te klagen met de Samsung Gear Sport. Op dagen dat ik niet sport gaat hij met gemak 2,5 dagen mee. Op dagen dat ik wel sport, haal ik er een ruimte dag uit. Het continue meten van de hartslag kost immers flink wat energie, laat staan bluetooth streaming naar mijn hoofdtelefoon.

Conclusie: Samsung Gear Sport

De Samsung Gear Sport is een smartwatch met twee gezichten. Aan de ene kant sportief, aan de andere kant heel zakelijk. Mooi? Niet mooi? Ik krijg verschillende reacties en zelf weet ik het ook niet zo goed. Technisch is er in ieder geval niets om over te klagen. De Samsung Gear Sport doet precies wat hij moet doen en doet dat enorm goed. Daarnaast is het display fantastisch en ook Tizen als besturingssysteem, zit gewoon erg goed in elkaar.

Samsung Gear Sport kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.