Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Philips SHB4205 in-ear nekband hoofdtelefoon met 3 sterren.

The Good
  • betaalbaar
  • goede afwerking
  • potentieel goed geluid
  • vibratie notificatie
The Bad
  • pasvorm in-ear dealbreker


De nekband in-ear hoofdtelefoons moet je proberen. Philips kan als grootste hoofdtelefoon fabrikant niet achterblijven met hun versie van dit relatief nieuwe ontwerp. Philips is zich meer en meer gaan richten op de onderkant van de markt. Tegen HEMA prijzen hoofdtelefoons met hoogwaardig design, afwerking en goed geluid. Is de SHB4205 beter dan het bescheiden prijskaartje van 49 Euro?

De Philips Fidelio en Philips Stretch hoofdtelefoons zijn onze favoriete hoofdtelefoons als het gaat om betaalbare kwaliteit, draagcomfort en robuustheid. Met de positieve ervaringen met nekband hoofdtelefoons andere merken, willen we graag weten of het betaalbare Philips model, de SHB5205, de moeite waard is.

Ontwerp

De SHB4205 is onderdeel van de ultra-lichtgewicht productlijn van Philips. Door het extreem lichte gewicht en de gebruikte materialen draagt de nekband ronduit perfect. De bediening, het pairen en vibratie notificatie, gaan zoals je van een kwaliteitsmerk mag verwachten; probleemloos. De in-ear dopjes zijn erg klein waardoor je dus ook op één oor naar muziek kan luisteren.

De dopjes hangen in de oorschelp. Hierdoor ben je nooit afgeschermd van omgevingsgeluid geluid. Je hoort altijd wel wat van de omgeving. Gelukkig horen buren in de treincioupe niet jouw geluid. Maar dan komt dan ook weer deels omdat het volume niet extreem luid is zoals dat wel het geval is bij de Sony WI1000X. Die is dan wel zes tot zevenmaal duurder dan de Philips hoofdtelefoon. Dat is appels met peren vergelijken. Wij hebben diverse malen in de doos gezocht naar rubberen opzetstukjes. Die zitten er echt niet bij. Enkel een USB laadkabel. Die dopjes heb je nodig om omgevingsgeluid af te sluiten en de oortjes dieper in de gehoorgang te klemmen. Nu zweven de oortjes in de oorschelp. Het gevolg is dat het losjes aanvoelt, maar vooral ook licht klinkt. Je mist heel veel laag. Ook heb je steeds het gevoel dat de oortjes uit het oor vallen. Dat is niet zo, maar alle testpersonen hebben dezelfde reactie. Dat is ongelooflijk jammer want je hoort dat het geluid wat uit de oortjes komt, erg goed is. Vooral bij rustige muziek klinken de oortjes goed. Je moet ze dan wel me de vinger in je oor duwen. Dat kan en mag niet het geval zijn. Wat ons betreft schiet de in-ear pasvorm tekort waardoor het hele product niet levert wat het zou kunnen. Jammer en hopelijk fixt Philips dit snel. Want voor 49 Euro heb je wel een product dat qua afwerking en geluid potentie niet onder doet voor in-ear hoofdtelefoons van honderdduizenden Euro. Maar de in-ear pasvorm moet beter.

SHB4205 kan concurrentie aan met duurdere alternatieven qua afwerking en gewicht

Conclusie

Voor relatief weinig geld heb je al een nekband in-ear hoofdtelefoon dankzij de SHB4205. Zitten de oortjes in jouw geval wel goed; dan heb je geluk en heb je een goed product voor een prikkie. Heb je, net als wij,  het gevoel dat de oortjes elk moment uit je oor kunnen valen, dan heb je wellicht meer aan de Sennheiser CX700BT. Wel even doorsparen dan …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.