Eerste indruk, Nuki smart lock

Nuki smart lock kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Afgelopen weekend kwamen we in Amsterdam de mensen van Nuki tegen. Het bedrijf doet haar best om vanuit Oostenrijk de wereld te veroveren met een smart lock dat wel veilig is. En geschikt voor europrofiel cilindersloten, dus gewoon bruikbaar in Nederland.

En dat laatste pakken ze buitengewoon handig aan. Nuki werkt namelijk op basis van huissleutels. Jouw huissleutel schuift in de gleuf van de motor van de Nuki en wanneer het slot open of dicht moet, zal Nuki gewoon de sleutel omdraaien.

Kabels leggen is ook niet nodig bij de Nuki. Het systeem werkt op basis van batterijen en om stroom te besparen, communiceert het slot via Bluetooth. Is dat niet beperkend voor een smart home product? Nee, zeker niet. Je kunt Nuki koppelen aan een WiFi gateway en zo alsnog al jouw sloten op afstand bedienen.

De enige bottleneck die wij hebben kunnen identificeren, is de aanwezigheid van een sleutel in het slot. Met name oudere cilinders kunnen niet meer dan één sleutel tegelijk aan. Modernere cilindersloten kennen dat probleem niet. Daarnaast zijn er driepuntssluitingen die eerst opgetild moeten worden voor ze sluiten. Ook daar zou je mogelijk in de problemen kunnen komen. Verder lijkt de wereld open te liggen voor het systeem.

Maar hoe zit het met veiligheid en integraties? De communicatie gebeurd met behulp van private en public keys. Hierdoor kunnen alleen geregistreerde smartphones het slot opdracht geven te openen. En dat geldt ook voor integraties met smart home systemen. Zo kan Nuki prima met Alexa overweg, maar moet je toch echt een pincode noemen voor Nuki tot actie overgaat. Dus een inbreker die door de brievenbus aan Alexa vraagt de deur te openen heeft toch echt pech.

Tijd voor de echte ervaring. We gaan binnenkort met Nuki aan de slag.

Nuki smart lock kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events