Outdoormerk Crosscall heeft haar nieuwste smartphone, de Action-X3, aangekondigd. Het gaat om een nieuwe Android smartphone die speciaal voor outdoor sporters rugged is gemaakt. Opvallend detail aan de nieuwe Crosscall smartphone is een speciale interface achterop het toestel.

De Crosscall Action-X3 is voorzien van Crosscall’s X-Link systeem. Dit is een speciale, magnetische connector. Wanneer je deze gebruikt in combinatie met een X-Link accessoire, kan het toestel worden geladen en kan zelfs data worden overgezet. Een slimme innovatie waarmee het toestel echt opvalt onder de rugged smartphones. Crosscall lanceert ook meteen houders voor in de auto, op de fiets, het bureau etc.

Het toestel zelf is gebaseerd op de Qualcomm Snapdragon 430 chipset. Deze bestaat uit een octa-core 1.4 GHz processor. Met 3GB aan werkgeheugen is het toestel voor deze chipset erg rijk uitgerust. Daarnaast krijg je 32GB aan interne opslagruimte op het toestel. Ook gebruikt het toestel als USB Type-C en daarmee ligt het toestel voor in het segment.

Het display meet 5 inch en is daarmee lekker groot. Wel moet je het met een 720p resolutie doen. Vooral bij VR gebruik zal je merken dat dit best laag is. Het display is beschermd met Gorilla Glass 4.

Crosscall voorziet de Action-X3 van een 12 megapixel camera achterop. Zoals gebruikelijk in het segment, is er alleen digitale zoom. Voor krijg je 5 megapixels voor selfies.

De Crosscall Action-X3 gaat op Android 7.1.2 draaien. Het persbericht communiceert nog niets over een eventuele upgrade naar Android 8.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.