Thuiskopieheffing binnenkort ook op USB sticks en wearables

De verkopen van blanke opslagmedia zoals lege CD’s en DVD’s neemt sterk af. De Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) heeft de overheid nu zo ver gekregen om twee nieuwe productcategorieën extra te belasten.

Het gaat om de USB stick en de wearable. Volgens de stichting worden die steeds vaker gebruikt om muziek op te slaan. Door hier heffingen op te innen, probeert de stichting artiesten te compenseren voor illegale downloads. De heffingen zijn overigens niet gebonden aan de capaciteit. Voor een 2GB USB stick betaal je net zoveel heffing als voor een model met 1TB aan opslagruimte.

Opvallend is dat de stichting vooral de Wearable zwaar gaat belasten. Hoewel de opslag voor muziek lang niet in alle wearables aanwezig is (en als hij er al is, sterk beperkt is), gaat de overheid €1,20 per wearable innen. Per USB stick ligt dit op slechts €0,60. Daarnaast wordt onderzocht hoe de cloud extra belast kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram