Review: Hasbro Transformers Turbo Charger

Toen ik voor het eerste een actiefilm van de Transformers zag, zag ik één groot probleem. Ik herkende de robots namelijk niet. Als kind had ik een enorme verzameling van die dingen en geen zag er zo goed en gedetailleerd uit als de robots in de film. Hoe verander je dat? Meer detail in de transformers zelf steken. Met de vijfde film vers in de bios, mocht ik opnieuw kennismaken met de Transformer als speelgoed.

Unboxing

Ik heb echt een enorm lange unboxing review voor jullie gefilmd. In een kwartiertje pak ik ze uit, laat ik ze transformeren en bespreek ik de details die je hieronder ook terugleest. Heb je geen kwartier, lees dan lekker verder. In de verpakking zit namelijk alleen de transformer zelf.

De Transformers Turbo Chargers generatie

Transformers Turbo Chargers staat voor een nieuwe generatie autobots en decepticons die voorzien zijn van Knight Armour. Dat wil zeggen, dat ze allemaal een speciaal vechtmaster hebben dat over het gezicht van de bekende robots klapt. Uiteraard een verwijzing naar Transformers The Last Knight dat nu in de bios draait. Zwaarden en guns zitten er helaas niet bij. Op één of andere manier had ik daar als kind ook altijd een schaarste aan ;-).

Transformers Turbo Charger Bumblebee

Om maar meteen in het kamp van de autobots te beginnen, bekijken we eerst de Bumblebee uit deze generatie Turbo Chargers. Met slechts twee transformatie stappen lijkt Bumblebee veruit de simpelste van de drie modellen die we mogen beoordelen.

Als we het echt twee stappen mogen noemen. Eigenlijk knijp je de robot met twee handen dicht en dan is de transformatie al klaar. Dit klinkt echt super toegankelijk voor jonge kinderen, maar gek genoeg heeft mijn zoontje er juist wat moeite mee. Zijn hand is gewoon niet sterk genoeg.

Tijdens de transformatie zie je dat Hasbro echt enorm veel met veertjes heeft gewerkt. Hierdoor klappen de voetjes automatisch uit, klapt het borstschild om en schuiven de twee zwarte wings voor het gezicht weg wanneer deze van auto naar robot gaat.

De details in de afwerking van Bumblebee zijn geweldig. Hasbro heeft echt haar best gedaan deze held tot in de puntjes uit te werken. Zelfs de armen hebben behoorlijk wat bewegingsruimte meegekregen.

Het enige echte minpuntje zijn de all-plastic wielen. Hier zitten nog braampjes aan van het lossnijden uit de mal. Op een vlakke ondergrond zullen de wielen niet netjes draaien en dat is net even jammer. Met een vijltje los je het probleem wel zelf, snel weer op.

Transformers Turbo Charger Grimlock

Een stapje ingewikkelder is Grimlock. Deze heeft drie handelingen nodig om te transformeren. En dat zijn er ook echt drie. Belangrijk detail (en dat mistte ik tijdens het filmpje), in de doos zitten de poten verkeerd om. Zo past hij beter in het doosje. Draai je ze dan volgens de handleiding, zal hij zeer instabiel staan.

Ook hier zit weer veel detail in de transformatie. Ja, schroeven zijn wel wat meer in het zicht geplaatst, maar wouw… wat een bodywerk. Al heb ik het zelf meer op transformerende auto’s, Grimlock is gewoon echt goed afgewerkt. Alleen het masker aan de staart…. Ik snap het wel, maar dat is het enige dat net niet helemaal mooi is (in dino modus).

Transformers Turbo Charger Megatron

En dan de absolute anti-held. Inderdaad. Geen Optimus Prime in dit verhaal, maar Megatron. Wat leuk om ook die in een Transformers Turbo Charger uitvoering tegen te komen. Net als in de film, verandert Transformers Turbo Charger Megatron in een snelle fighter jet. Van de drie modellen is deze ook echt het grootst.

Net als bij Bumblebee, wordt het masker echt netjes weggeklapt. Ditmaal in de rug van Megatron. Qua details is dit het best uitgewerkte model van de drie transformers. Het lijkt wel alsof de ontwerpers echt helemaal los mochten gaan. Ook qua transformatie, die vier steppen inneemt, enorm veel aandacht voor detail. Zelfs de tenen van Megatron zien er tof uit en… Megatron heeft wel gewoon een gun. Die zit dan wel aan zijn arm vast, maar hij is van de drie echt het best uitgewerkt.

Conclusie Transformers Turbo Charger

De Transformers Turbo Chargers brengen een nieuwe serie transformers met enorm veel details in de winkelschappen. Er is niet alleen veel oog voor de afwerking van de robots, maar ook voor de transformaties. Dit zijn transformers die echt aanvoelen alsof het de modellen van de film zijn en hoewel mijn zoontje de film echt nog niet mag zien, snap ik best dat hij hier heel veel mee speelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg veel oog voor detail
  • Veel gebruik gemaakt van veertjes en scharnieren voor mooie transformaties
  • Stevige constructies

THE BAD

  • Afwerking van de wielen van Bumblebee is niet netjes
  • Voor kleine kinderhandjes zijn de transformaties soms wat lastiger dan voor volwassenen
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram