Review: Sandberg Blue Storm Wireless Headset

 

Sinds 1985 produceren de gebroeders Petersen van het Deense Sandberg diverse IT toebehoren. Waar men zich voorheen vooral bezig hield met hubs, splitters en PC-voedingen is sinds vorig jaar een geheel nieuwe lijn producten ontwikkeld.

‘EsportsEquipment voor E-sport atleten’, Aldus de heren van Sandberg.

 

 

Als ik denk aan een gaming headset, dan denk ik aan zijdelings ontploffende granaten terwijl de kogels lang mijn oren vliegen, langsdonderende rupsvoertuigen en levensecht klinkende overscherende straaljagers. Ik denk aan de jankende V8 van onze Max in Monaco en de schreeuwende Mercedes AMG GT3 tijdens de 24 uur van Spa!

Alles van het bovenstaande graag, en het liefst vanuit mijn luie stoel! Uren achtereenvolgend en graag in goed comfort.

Te veel gevraagd?

Vandaag nemen we met de ‘Sandberg Blue Storm Wireless Headset’ de proef op de som.

 

Constructie:

De Blue Storm Wireless Headset voelt stevig aan maar is flexibel genoeg om zich aan te passen aan elke gameschedel. De knikscharnieren waarmee je de oorschelpen in en uit kan klappen zijn van metaal waardoor de headset bestand is tegen de nodige lompheid en bovendien makkelijk te vervoeren is. De oorschelpen zijn bekleed met zacht kunstleer en zijn zo gevormd dat deze ruim en comfortabel over iedereen zijn oren (uitzonderingen daargelaten) heen vallen.

 

Uiterlijk:

Waar is de microfoon? Veel gaming headsets van tegenwoordig zijn groot en lomp, een enkele is qua design zelfs lelijk en ‘over the top’. Het is de mannen van Sandberg gelukt een headset te maken met een mooi en slank design, de Blue Storm oogt verassend modern! De LED strips, knopaanduiding en hoofdbandbekleding in het blauw combineren mooi met de hoogglans zwarte afwerking van de rest van de koptelefoon. Anders dan gebruikelijk in gaming-headsetland, heeft de Sandberg geen uitwendige microfoon. De microfoon van deze headset is teruggebracht tot een minuscuul, nauwelijks zichtbaar gaatje in de rechter oorschelp. Gaming headset of niet, ik durf deze headset ook op straat op. Of in de trein. Of op de fiets………………….

 

Geluid:

Het geluid van deze headset is zoals we dat kennen van gaming headsets. De lage tonen worden iets harder ingezet, terwijl de hoge tonen wat minder vet naar voren komen. Over het algemeen is dit voor gaming prima! Zeker als je met de eerder genoemde AMG over het circuit van Spa vliegt of schuilt voor een mortierenregen tijdens een potje WWII. Zolang je de headset niet op modus gehoorbeschadiging zet komen met name de lage klanken prima uit de 40mm drivers. Muziek daarentegen komt hierdoor wat hol je gehoorgang binnen, niet storend genoeg om voor in-game muziek je headset te verwisselen, wel storend genoeg om deze headset niet te gebruiken om een goed concert te beluisteren. Maar ach! We noemen het voor niets een gaming headset!

De geluidskwaliteit van de microfoon laat helaas wel iets te wensen over. Doordat de microfoon is weggewerkt in de oorschelp staat de microfoon erg gevoelig afgesteld en de Blue Storm geeft geen mogelijkheid deze gevoeligheid te verlagen. Je hoort achtergrondgeluiden duidelijk en je eigen stemgeluid is hierdoor niet zo crisp als bij een microfoon die extern voor de mond gepositioneerd kan worden.

Comfort:

De Blue storm is gemakkelijk te verbinden met vrijwel elk apparaat compatibel met Bluetooth 4.1. Door middel van de aan-knop enkele seconden in te houden gaat de headset in de pairing modus en is de draadloze connectie tot stand brengen een fluitje van een cent. De headset valt prettig over de oren en is lekker licht, ondanks zijn ingebouwde accu. De oorschelpen zijn lekker zacht en bevestigen de headset zonder strak aan te voelen stevig op je schedel. Zelfs na enkele uren beeldstaren voelt de headset nog steeds comfortabel aan. Wel heb ik mijn twijfels over de hoofdband die op de bovenkant van je schedel rust. Deze is gemaakt van vrij hard plastic en ik kan mij voorstellen dat gamers met een iets minder weelderige haargroei bovenop hier tijdens een lange game-sessie last van krijgen.

 

Conclusie:

De Sandberg is een prima gaming headset! De constructie is heel degelijk en hij is handig mee te nemen doordat de oorschelpen in te klappen zijn. Hij ziet er cool uit en heeft een bescheiden en slank design. De cool blauwe LED strips die je naar wens op de ‘uitgeschakeld’ of ‘niet storen’ modus kan zetten zien er supertof uit. Het geluid is prima, de bass wordt goed weergegeven en dit verrijkt zonder twijfel je gaming-experience. Hij zit erg lang erg lekker, de accu houdt het 10 uur aan één stuk vol, en is voorzien van 5 jaar garantie! Hier gaat de concurrentie een flinke kluif aan krijgen.

Ik denk dat het lastig is een betere, of zelfs gelijkwaardige headset te vinden in de prijscategorie waarin de Sandberg Blue Storm valt. Ja het microfoongeluid is niet helemaal 100% en voor de gamers met een terugtrekkende haarlijn kan de hoofdband na enige tijd oncomfortabel worden.

Maar Hey! Wat wil je ook voor € 39,99

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Michiel Schuur beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Bassssss!
  • Cool Design
  • Compact te vervoeren
  • Stevige metalen scharnieren
  • Prijs / Kwaliteit

THE BAD

  • Geluidskwaliteit microfoon
  • Vrij harde hoofdband
Michiel Schuur
nom nom nom.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram