Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: MrSafe Battery / Accu Checker BAC-100

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Trekt heel weinig stroom
  • Eenvoudig te installeren
  • App werkt zeer eenvoudig

THE BAD

  • Nog geen intelligente alerts

Het koude weer komt er weer aan en dat is het moment dat menig auto accu sterft. Met de MrSafe Battery / Accu Checker BAC-100 kun je deze verrassing een beetje voor proberen te zijn. Of als autotuner gewoon net wat meer informatie over je bolide inwinnen ;-).

Unboxing

In het doosje van de MrSafe Battery / Accu Checker BAC-100 vinden we de accutester in combinatie met vier tie-rips om deze vast te zetten en een handleiding. Meer heb je niet nodig.

Installatie

De MrSafe Battery / Accu Checker BAC-100 installeer je direct op de stroompinnen van de 12V/24V accu. Let erop dat je de spanning er eerst af haalt en dat je de rode draad ook echt op de + pool zet. Sluit je het setje andersom aan, dan heeft deze wel een zekering die eruit knalt, maar MrSafe geeft geen garantie als de unit toch opgeblazen is.

De app

De MrSafe Battery / Accu Checker BAC-100 werkt op basis van bluetooth en gewoon via een app. Dus geen lelijke metertjes in het interieur, maar gewoon de boel uitlezen op je smartphone wanneer dit nodig is. Om met de MrSafe Battery / Accu Checker BAC-100 te verbinden moet de app wel de barcode van de unit scannen. Installeer je hem, is de barcode niet meer zichtbaar. De sticker zit namelijk aan de onderkant. In de app kun je de barcode wel gewoon weer opvragen. Zo kun je de accu resultaten ook met een andere smartphone opvragen. In mijn geval (Toyota Prius) kon ik hem niet op een plaats monteren waar deze in het zicht zit, dus moet ik hem in alle gevallen toch weer even loshalen. Geen enkel probleem natuurlijk.

In de app moet je nog wel even de status op een 12v of 24v accu zetten. Dit heeft te maken met hoe de gemeten resultaten worden geïnterpreteerd. Over de tijd ontstaat er een mooie grafiek in de app met de gemiddelde accustatus van jouw auto. Zie je deze omlaag gaan, weet je dat het tijd is om alvast een goedkope accu op internet te kopen.

Gebruikservaring

De app is gemakkelijk en snel in gebruik. Helaas zit er nog geen A.I. in die jou intelligent zal waarschuwen wanneer de accu vervangen is. Dit is waarschijnlijk ook erg lastig te maken, maar zou iets zijn dat we in de toekomst graag zouden zien. Maar… hou je de grafieken in de gaten, kun je zelf ook wel conclusies trekken natuurlijk.

Natuurlijk onttrekt deze bluetooth zender stroom aan de accu. En dat is een gevaar, zeker wanneer de accu al zwak is. Toch hoef je jezelf eigenlijk geen zorgen te maken. De functionaliteit van de hardware is sterk beperkt waardoor deze slechts 0,5 mA trekt om de data door te geven. En daar kan de gemiddelde accu heeeeeeel lang mee doen.

Conclusie: MrSafe Battery / Accu Checker BAC-100

De MrSafe Battery / Accu Checker BAC-100 is een product waarmee je op eenvoudige wijze extra smarts aan jouw auto toevoegt. Het maakt niet uit of je nou een tuner bent of gewoon jouw accustatus in de gaten probeert te houden, dit is gewoon een simpele en effectieve tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.