Review: Jydge (Switch)

Het is ergens ver in de toekomst. De aarde is bommetje vol, dus de wet handhaven moet anders. Een beetje op zijn Judge Dredd’s. Inderdaad, de inspiratiebron voor deze toch wel heel verslavende game van 10tons.

Locatie voor jouw avontuur, de cyberpunk stad Edenbyrg, waar jij als Jydge in dienst staat van de lokale politie. Jouw missie is om het tuig letterlijk van straat te schieten… en uit wolkenkrabbers. Het maakt niet uit hoe je het doet en hoeveel schade je nalaat, als het tuig maar morsdood is en eventuele gijzelaars zonder schrammen in veiligheid worden gebracht.

Als je naar de graphics kijkt, heb je gezien dat er nog een game in deze stijl is, Neochrome. Jydge is een spinoff van die titel en vormt de prequel. Zelf heb ik nog geen ervaring met Neochrome, dus ik kan je weinig vertellen over verschillen tussen de twee titels.

Wanneer je Jydge gaat spelen, wordt je letterlijk in een level gedropt, samen met jouw politiespacewagenvliegdinges. Jouw hoogste prioriteit is het redden van gijzelaars. Jouw tweede prioriteit is het uitmoorden van alle criminelen die je tegenkomt. Zelf mag je natuurlijk wel zo veel mogelijk geld buitmaken in de levels en als je toegestroomde omstanders per ongeluk kapot schiet, is dat ook niet heel erg.

Naarmate je meer geld verzamelt, kun je nieuwe upgrades voor jouw Jydge kopen en daarmee zijn flexibiliteit vergroten. Daarnaast moet je ook medailles scoren om nieuwe crimescenes (levels) te unlocken. Ieder level levert tot 3 medailles op. Deze krijg je door bijvoorbeeld binnen 30 seconden de gijzelaars bevrijdt te hebben of een level af te ronden zonder geraakt te worden.

De besturing is zeer intuïtief. Met de linker stick bepaal je waar de Jydge naartoe loopt. Met de rechter stick waar hij op richt en met de schouderknoppen schiet je primaire en secundaire wapens af.

Het streven naar perfectie ligt enorm hoog in Jydge. Bovendien krijg ik er echt een kick van om criminelen op een zo origineel mogelijke manier de dood in te helpen. Toch ligt de moeilijkheidsgraad van Jydge ook erg hoog. Het is zeker geen game waar een jonge speler snel in komt.

Conclusie: Jydge

Jydge is zeker niet één van de gemakkelijkste titels op de Nintendo Switch, maar voor een top-down shooter weet de game me wel uren lang aan de Nintendo Switch te binden. De ontwikkelaar geeft aan nog aan de moeilijkheid te sleutelen, maar toch durf ik nu al een ruime voldoende te geven.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Originele top-down gameplay
  • Hoog stressniveau
  • Goed balans tussen actie en strategie

THE BAD

  • De moeilijkheidsgraad ligt wel meteen heel erg hoog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.