Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Guardo Fit Coach HR

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Goede app ondersteuning
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Zeer nauwkeurig

THE BAD

 • Display is niet krasbestendig
 • Niet waterdicht

Vorig jaar waren we al onder de indruk van de fitness tracker die Xiaomi voor weinig geld wist te verkopen. Inmiddels is ook het Belgische Guardo vol de markt van de goedkope fitnesstrackers in gestapt. De Belgen komen met een stijlvoller ontwerp en een erg goed ontwikkelde app.

Unboxing

In de doos vinden we naast de Fit Coach HR ook een USB laadklem. Helaas geen verwisselbare bandjes, maar zwart is natuurlijk erg neutraal.

Design

Qua design ziet de Fit Coach HR er zeer net afgewerkt uit. Vooral de siliconen band valt op. Niet alleen gebruikt Guardo een net drukkertje zoals het gros van de merken, maar ook een handig lusje aan het einde van de band om de uiteinden bij elkaar te houden. Een slim stukje denkwerk.

Het display van de Guardo Fit Coach HR is niet heel indrukwekkend. Het is vooral heel functioneel. Het kleine display is goed af te lezen, ook in het zonlicht. Toch lijkt het relatief energiezuinig.

Waar je wel aam moet denken is dat het display van plastic is. Dat verklaart natuurlijk voor een aardig deel de lage prijs van deze fitness tracker. Sla je een keer met je pols langs een muur op, krijg je zeker krassen op het display.

Hoewel de behuizing van de Guardo Fit Coach HR prima tegen een spatje kan, is de Guardo Fit Coach HR niet heel erg waterdicht. Ga er dus niet mee douchen of zwemmen.

Draagcomfort

Met een siliconen band ligt het draagcomfort al snel erg hoog. Het gebruik van een drukknopje om de bandjes op elkaar te laten sluiten is simpel en elegant. Bovendien krast de knop niet op jouw laptop wanneer je werkt. Of in ieder geval niet in de periode dat ik hem om heb gehad.

 

Metingen

De Guardo Fit Coach HR meet naast beweging, ook de hartslag. Dit gaat via een optische sensor. Wat opvalt is dat de sensor goed meet wanneer je het bandje niet om hebt. Dan slaat deze keurig af om energie te besparen en foutieve metingen te voorkomen. Dit hebben we in de afgelopen jaren weleens anders gezien.

Qua hartslagmeting heb ik een aantal steekproeven gedaan waarbij ik een pols bloeddrukmeter heb gebruikt om de hartslag te vergelijken. Op die momenten blijkt de Guardo Fit Coach HR zeer nauwkeurig.

Qua bewegingen is dit veel moeilijker in te schatten. Dit soort wearables moet bewegingen vrij interpreteren. Wat in ieder geval goed gaat is het detecteren van stilzitgedrag. Zelfs wanneer ik mijn verhalen tik. Ik vertrouw er dan ook op dat het gewone bewegingsgedrag toch wel heel nauwkeurig wordt gemeten.

App

De app van Guardo is heel netjes uitgewerkt. Mooie grafieken geven jouw bewegingsgedrag prima weer. Belangrijker nog is dat de app haar data door kan geven aan Google Fit. Zo is het mogelijk de data van de Guardo Fit Coach HR in vele apps uit te lezen.

Conclusie: Guardo Fit Coach HR

Het grootste nadeel van de Guardo Fit Coach HR is een nadeel dat we bij meerdere wearables in deze prijsklasse zien. Het display is gewoon niet kras/stootbestendig. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, het is net hoe klungelig je zelf langs muren oploopt ;-). Dat er niet al teveel integraties zijn voor een wearable op dit prijspunt is ook niet vreemd, maar de integratie die er is, is die met Google Fit. En dat is wat mij betreft nog altijd de belangrijkste omdat de data van daaruit naar vele andere apps en diensten kan worden verzonden. Verder is de app duidelijk en overzichtelijk.

Guardo Fit Coach HR kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

6 reacties

 1. Kan mijn fit coach HR multi niet koppelen,aan smart phone en tablet.
  Steeds dezelfde melding;apparaat is niet compatibel!!!!Nochtans recente toestellen.
  Kan iemand mij helpen ??
  Paul

  1. bij instellingen de beveiliging weg halen voor onveilige bestanden en je hebt hem. instellingen op het apparaat kun je zelf verder instellen.

 2. beste-ik was zeer tevreden van mijn guardo fit coach hr one tot er wegens omstandigheden zijnde dat hij ongeveer een maand heeft stil gestaan en niet is kunnen opgeladen worden ik kan hem niet meer op het juiste uur krijgen de rest werkt nog maar het uurwerk kan ik niet meer juist zetten. Het was zo gemakkelijk alles in 1 te hebben.

  Kan iemand me zeggen of dit op te lossen is aub.- Dank U

 3. Zeer tevreden over de guardo fit coach maar mijn bandje is stuk waar kan ik een nieuw bandje kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.