GadgetGear.nl

Renault investeert in Nederlandse smart charging start-up

Groupe Renault heeft een investering van 25% in het Nederlandse Jedlix genomen. Een start-up uit de stal van Eneco die zich specialiseert in smart charging voor auto’s.

Smart Charging voor auto’s is een concept waarbij de auto wordt geladen op het moment dat er teveel stroom op het stroomnet wordt aangeboden. Bijvoorbeeld in de vroege uurtjes van de ochtend. Door op die momenten auto’s te laden, dus niet wanneer je bijvoorbeeld eind van de middag aan de stekker gaan, kunnen energiebedrijven het stroomnet beter beheren. Als automobilist kun je op deze manier niet alleen milieubewuster laden, jouw energiebedrijf kan jou ook cachbacks geven op basis van dit laadgedrag.

Als gebruiker krijg je hiervoor bijvoorbeeld de Z.E. Smart Charge app van Renault. Daarin geef je aan hoe vol jouw auto minimaal moet zitten voor je de weg op gaat en hoe laat je iedere dag verwacht de weg op te gaan. De app zal dan de afweging maken wanneer de auto het beste kan laden.

Jedlix en Renault werken al sinds 2015 samen en die samenwerking wordt met deze investering verstevigd. Renault’s strategie is om een leidende rol te nemen in diensten voor elektrische rijders. Het kan op deze manier ook beter de strijd aan gaan met het bekende Tesla.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.