Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nederlandse Wanderwatch moet kinderen veiliger buiten laten spelen

Er zijn al heel wat fabrikanten die smartwatches voor kinderen maken. Daarbij ligt de focus op entertainment vanaf het horloge. De Wanderwatch pakt het anders aan en moet kinderen juist stimuleren om te bewegen.

De Wanderwatch is gericht op kinderen vanaf 5 jaar en werkt los van een smartphone. Hierdoor kan de smartwatch ouders op de hoogte stellen van de locatie van een kind terwijl deze geen smartphone op zak heeft. Daarnaast voegt de Wanderwatch een hoop creatieve mogelijkheden toe voor het buitenspelen.

Zo is er een geluidenapp die kinderen kunnen gebruiken om het spelen leuker te maken. Bijvoorbeeld een sirene voor wanneer je op de fiets een politieauto probeert na te doen. Of zwaardgeluiden die reageren op de beweging van jouw arm en een camera om foto’s mee te nemen. Een chat app maakt het plaatje af. Ben je bang dat jouw kind op school alleen nog maar met het horloge speelt? Geen zorgen. Er is een school modus die je als ouder kunt instellen. Tijdens schooluren zijn de fun functies niet beschikbaar.

Eén reactie

  1. Hallo! Haben die Uhr erhalten. Gibt es keine App? Wie kann ich die Uhr bedienen? Bitte um Info. MFG Grabner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.