Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Lock-box; de Nederlandse connected brievenbus

Bijna iedereen bestelt wel eens online en kent het euvel van het pakket dat niet door de brievenbus past. Je vindt dan een briefje met afhaalbericht bij de buren, misschien op een afhaalpunt en misschien wel het ergste; de melding dat de koerier morgen opnieuw op dat onmogelijke tijdstip voor de deur staat. Grrrr. Een ergernis voor online shoppers en een kostenpost voor koeriers. Daar komt binnenkort verandering in met de Lock-box. Wij hebben een prototype een jaar lang getest en zijn enthousiast. Steun dit Nederlandse initiatief op Kickstarter! Omdat het handig is; omdat het duurzaam is of gewoon omdat je gadgetfreak bent zoals wij.

Robuuste brieven-/ pakketpost bus

Er zijn heel wat brievenbussen te koop waar je een pakket in kan doen. Een nadeel is dat vaak na het eerste pakket, de bus niet nog een pakket toelaat. Soms door de beperkte omvang en soms door het gekozen systeem. De Lock-box is een grote pakket/brievenbus die je gewoon bij de voordeur plaatst. Allereerst superhandig wanneer je op vakantie gaat. Geen stapel post meer achter de deur, maar een goedgevulde brievenbus. Voor koeriers kan je een code instellen waarmee ze de box kunnen openen en een pakket plaatsen. Wanner de koerier met de juiste code de box opent ziet hij/zij dan wel al jouw andere post. Het is onze ervaring dat dit geen issue is. Overigens helpt in onze situatie waarschijnlijk wel dat wij een Ring deurbel gebruiken. Hierdoor zien wij de koerier en kunnen we met de postbode praten. We vertellen gewoon de code en de rest is kinderspel. De vormgeving van de Lock-box is robuust. Kan dus tegen een stootje maar ook tegen het soms gure Nederlandse weer. Ook een zomer lang in de zon bakken maakt de Lock-box niets uit. Twee AAA batterijtjes voeden het slot. Let wel op dat wanneer de batteriijen bijna op zijn en het slot dit meldt, dat je wel de batterijen vervangt.

Connected

De testbrievenbus werkte perfect met slot, maar nog zonder app. De makers hebben de wereld afgestruind naar een slot wat veilig en op afstand te bedienen is. In Silicon Valley hebben ze hun technologiepartner gevonden. Iedereen die met een smartphone en de app voor de brievenbus staat, kan verzoeken om het slot vrij te geven. De eigenaar krijgt dan een melding in de app en kan eenmalig, of voor een periode, de eigenaar van de telefoon toegang geven om de box te openen. Je ziet als eigenaar exact in de app wie wanneer de box heeft geopend. Het is bijna magie. De combi met een video deurbel vinden wij wel een aanrader.

Conclusie

Steun dit Nederlandse initiatief door een Lock-box te pre-orderen. De makers hebben bewezen een betrouwbare partij te zijn en gedegen te werk te gaan. GadgetGear heeft geen belangen in het succes van dit product. Overigens is het wel aardig op te merken dat de paar honderd gebruikers van de huidige box straks kunnen upgraden naar de connected versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.