Onlangs introduceerde BlackBerry de BlackBerry Motion. Tijdens de presentatie in Dubai maakte het merk al duidelijk dat het niet meteen voor een wereldwijde lancering zou gaan. In plaats daarvan zou BlackBerry enkele landen selecteren. Vandaag werd bekend dat Nederland bij deze landen behoort.

Dat het merk niet wereldwijd wordt uitgerold heeft te maken met de enorme versplintering van BlackBerry over de afgelopen jaren. Toen het oude BlackBerry flopte, verloor het een groot deel van haar distributienetwerk. Vorig jaar lanceerde BlackBerry nog wel een Android smartphone met fysiek toetsenbord, maar dat was de laatste keer dat het oude BlackBerry met een Android smartphone zou komen.

Inmiddels zijn de merkrechten voor smartphones verkocht aan TCL. TCL verkoopt al TCL smartphones, maar zit ook achter de Alcatel smartphones en gaat binnenkort ook Palm smartphones verkopen. Hoewel je zou denken dat TCL haar netwerk zou inzetten om het iconische Blackberry zo snel mogelijk in alle schappen te krijgen, lijkt BlackBerry als autonoom merk binnen TCL te opereren. Dit zien we als journalisten ook terug in de PR, dat bij een heel ander bedrijf is ondergebracht.

De BlackBerry Motion kopen

De BlackBerry Motion ligt vanaf november in de Nederlandse schappen. De smartphone zal dan €469 gaan kosten. Voor alle details over de BlackBerry Motion check je deze post.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.