GadgetGear.nl

Western Digital introduceert de 12TB Gold harddrive

WD gaat voor houd met haar nieuwste harddrives. Harddrives geoptimaliseerd voor het opslaan van big data, dus groots van formaat. De WD Gold lijn is nu uitgebreid met de WD121KRYZ, een harddrive met een capaciteit van 12TB. Het zal je niet verbazen dat de WD Gold lijn zich in eerste instantie op zakelijke gebruikers richt. […]

WD gaat voor houd met haar nieuwste harddrives. Harddrives geoptimaliseerd voor het opslaan van big data, dus groots van formaat. De WD Gold lijn is nu uitgebreid met de WD121KRYZ, een harddrive met een capaciteit van 12TB.

Het zal je niet verbazen dat de WD Gold lijn zich in eerste instantie op zakelijke gebruikers richt. Sterker nog, ze richten zich zelfs op zware omstandigheden. Van omgevingen met veel trillingen tot omgevingen waar ze non-stop in gebruik zijn. De WD121KRYZ zou het 2,5 miljoen uur lang moeten kunnen volhouden. Dit komt onder anderen door gebruik te maken van WD’s HelioSeal technologie. Daarbij wordt het edelgas Helium in de harddrive gepompt om zo minder wrijving met de lucht te hebben. WD durft dan ook een garantie van 5 jaar op de drives te geven.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.