Review: Skil 2461 AA

Het in 1924 opgerichte Skil is in Nederland vooral bekend van het uitgebreide assortiment elektronisch handgereedschap waaronder boor-, schroef-(zoals de Skil 2461 AA), zaag- en schuurmachine’s. Naast een uitgebreid assortiment elektronisch handgereedschap levert Skil sinds 2011 ook elektronisch tuingereedschap.

De Skil 2461 Hybrid Power AA

Draadloze schroef-boormachines zijn er in veel soorten, maten en merken, maar voor zover mij bekend is er slechts één met een extra lang oplaadsnoer en slim gebruik/laadsysteem. Maar is dat nu wel zo handig? Wat is dan het voordeel en werkt het ook echt? Dat gaan we vandaag testen.

Gebruik

Over het schroeven en boren hoeft niet zoveel uitgelegd te worden, iedereen moet wel eens een schilderijtje of plantenbakje ophangen. En wellicht ook een wandje of plafond van gipsplaten voorzien. De Skil 2461 AA doet exact wat hij moet doen, boren gaat zelfs prima door hard steen, ook als de accu al wat leger raakt blijft de kracht prima op peil.

Gezien het feit dat ik geen echte vakman ben, wil ik bij het schroeven niet op volle snelheid werken, dankzij de traploze versnelling van de aan/uit/toerentalknop blijven bij mij de bitjes zowaar deze keer heel.

Wat ik ook altijd vergeet is de accu op tijd op te laden of een reserve accu mee te nemen als ik ergens ga klussen. Het oplaadsnoer kwam dus al snel van pas. Na het aansluiten van het snoer, kon ik dus gewoon door blijven werken. De lengte van 6 meter is super handig, maar tegelijkertijd heeft een snoer altijd zijn beperkingen. Vandaar de populariteit van draadloze machines. Maar nu heb ik het beste van twee werelden. Ik kan draadloos en met aangesloten laadsnoer werken. Voordeel daarbij is dat je direct aan de slag kan als er is vergeten om vooraf op te laden of als de klus veel boor- en schroefwerk vereist zoals mijn plafond.

Badkamers/hoekjes etc. zorgen altijd voor zere vingers omdat je niet goed kan zien wat je doet. Een lampje ter hoogte van de boorkop helpt niet zoveel omdat je jezelf dan vaak in de weg zit. Het lampje aan de onderkant die schuin omhoog schijnt zorgt dan voor veel helderheid. De duidelijke accu indicatielichtjes zijn ook erg handig: geen verassingen en geen tijdverlies, het is in een oogopslag duidelijk als er opgeladen moet worden.

Het enige wat ik miste was een ophangklip om hem even aan riem of belt te hangen om de handen vrij te hebben

 Design

Het design is mooi compact en de gewichtsverdeling (ik denk ook door het ontbreken van een zware verwisselbare accu) is ook perfect.  De machine voelt stevig aan en de grip is ook goed voor de wat  “kleinere handen”. Het materiaal voelt sterk aan en geeft niet het “goedkope plastic gevoel”.

Unboxing

Wanneer je de Skil Hybrid Power uitpakt valt direct op dat er geen overtollige rommel is gebruikt. Eenvoudig doeltreffend zoals Skil Hybrid Power zelf ook is.  In de verpakking vinden we: een  opbergring voor het snoer, het oplaad snoer van 6 meter, een schroefbitje, de gebruiksaanwijzing en natuurlijk de schroef-boormachine. Alles klaar voor gebruik (de machine was zelfs al helemaal opgeladen) in een stevige kleine doos.

Werk ervaring

Het werken met de Skil 2461 AA is echt werken met plezier. Je voel de krachtige motor en  de traploos oplopende snelheid met de aan/uit/toerental regelaar is ideaal bij het schroeven. Ook de zelfspannende boorkop voldoet perfect bij het wisselen van boortjes en/of bitjes en houdt de boortjes/bitje goed vast

Conclusie

De Skil Hybrid Power voelt niet alleen goed aan maar is een sterke boormachine en dito schroefmachine. Je voelt de power van de machine tijdens het werk en de gewenste kracht voor het schoeven is goed en makkelijk instelbaar.

In zijn prijsklasse (je vindt hem online al voor rond de € 99,00) is de Skil Hybrid Power echt uniek. Met de sterke motor en het unieke 6 meter oplaadsnoer is de Skil Hybrid Power een absolute aanrader voor de handige (en onhandige) klusser thuis.

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sterk
  • Goede grip
  • Lampje perfect voor bijlichten
  • Accu laden via 6meter lange snoer en toch doorwerken
  • Li-ion Batterij kan tussentijds bij geladen worden zonder krachtverlies
  • Traploze versnelling voor makkelijk schroeven een “aanboren”
  • Goed werkende zelfspannende boorkop

THE BAD

  • Beter oprolsysteem voor snoer
  • Geen ophangclip

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.