Bas
Bas

Review: Devolo home control Kamerthermostaat (Z-wave)

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Keurig afgewerkt
  • Simpel maar doeltreffend

THE BAD

Devolo heeft ons voorzien van een mooi pakket aan smart home apparatuur. Vandaag is de beurt aan de home control kamerthermostaat. Deze thermostaat moet de temperatuur gaan regelen in het slimme huis. Of deze Devolo kamerthermostaat daar ook toe in staat is lees je hieronder.

Devolo Home Control

Devolo opgericht in 2002 in Duitsland betreed de markt in eerste instantie met powerline adapters en weet in deze markt behoorlijk naam voor zichzelf te maken. En is in 2009 zelfs wereldwijd marktleider geworden. In 2015 is het dan het moment om de ‘Devolo Home control’ serie te introduceren de en hiermee een toetreding tot de smart home markt een feit te maken.

Unboxing

De kleine langwerpige doos is voorzien van een keurige en bette opdruk met hierop o.a. de thermostaat. Ook staat er een illustratie op van de toepassingsmogelijkheden van de thermostaat. Eenmaal opgemaakt zit er buiten de thermostaat een kleine handleiding en een zakje met schroeven en een plakstrip in.

Home Control Devolo Kamerthermostaat

De thermostaat wordt geleverd in een keurige relatief kleine verpakking. Het geheel ziet er zeer verzorgd en uitgedacht uit. Een van de eerste dingen die opvalt op de thermostaat zelf is de kleine toevoeging linksonder van het logo van Danfoss. Dit een is zeer groot en bekend bedrijf binnen de verwarmingssector. Het is goed om te zien dat Devolo voor dit soort zaken expertise extern inhuurt. De thermostaat ziet er keurig uit en zo op het oog zou het een ‘normale’ thermostaat kunnen zijn. Het uiterlijk verraad dus niet dat we het hier over een bijzondere thermostaat hebben.

De thermostaat is bedoeld voor gebruik in samenwerking met de Devolo radiatorthermostaat. Deze radiatorthermostaat (of meervoud) is door middel van deze kamer unit aan te sturen. Deze thermostaat wordt dus niet geschakeld aan de CV zoals veel van dit soort units. Het idee achter deze thermostaat is dat je individuele radiators kan aansturen op temperatuur. Je kan dus verschillende kamers een andere temperatuur geven en bent niet meer afhankelijk van de meting bij de CV. Je kan dus alle radiatoren voorzien van een eigen thermostaat en die met deze unit aansturen.

Tevens is de volledige Devolo serie voorzien van Z-Wave. Dit is een universeel systeem voor domotica en je kan dus andere controllers koppelen aan de Devolo systeem en andersom.

Installatie:

Het fysiek installeren van de kamerthermostaat is makkelijk, je maakt gebruikt van de bijgeleverde schroeven of de plakstrip. Daarna is het de bedoeling dat je de unit toevoegt aan je My Devolo het e.e.a. word aangemeld via de hub die in de starterkit zit. Dit is echt een fluitje van een cent. Op het moment dat je drukt apparaat toevoegen in de dashboard komt er een keurige handleiding in beeld. vervolgens haal je de plastics strip weg zodat de reeds geïnstalleerde batterijen contact maken. De thermostaat staat nu dus aan, je druk 1 seconde op de enige knop die er is en de verbinding wordt gelegd. Zodra de verbinding er is geeft het dashboard dit aan een klaar is de redacteur.

Gebruik

De Devolo kamerthermostaat is eigenlijk niets meer en niets minder dan een afstandsbediening voor de ook te verkrijgen radiator thermostaten. De thermostaat staat je toe de radiator thermostaten afzonderlijk of als groep te gaan bedienen. Deze Devolo thermostaat is dus niet geschakeld aan de CV-ketel en je kan hier dus elke radiator apart mee schakelen. Een groot voordeel bij bijvoorbeeld blokverwarming waar elke radiator apart gemeten wordt. Ook is in het grote en automatische verlichte scherm de huidige temperatuur te zien.

Conslusie Devolo Kamerthermostaat

De Devolo kamerthermostaat doet wat er van gevraagd wordt. De bediening is simpel, overzichtelijk en gemakkelijk. Ook het design is keurig op orde ook door de inbreng van Danfoss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.