IFA: Dit zijn de Star Wars drones waar iedereen over praat

Natuurlijk stonden Yuneek, DJI en vele andere drone fabrikanten hun nieuwe high-end drones te demonstreren tijdens de IFA, maar wie viel echt op? Een speelgoedfabrikant genaamd Propel. Nog nooit was een drone presentatie zo vermakelijk en zat er zo enorm veel techniek en fun in een speelgoeddrone.

Wanneer je een merk als Star Wars mag gebruiken, moet je iets bijzonders doen om Disney te vriend te houden. Een wijze uitspraak van de marketing manager van Propel. We staan midden in zaal 25 op de IFA op een enorme stand die compleet is ingericht met het Star Wars thema. Hoewel de fabrikant ook andere drones maakt (waaronder van Batman), is het Star Wars waarmee het merk de Europese winkelschappen gaat bestormen.

De CEO komt op het podium en haalt een journaliste naar voren die nog niet eerder met een drone heeft gevlogen. Hij lapt de regeltjes van de IFA aan zijn laars en laat haar tussen haar collega’s in zien hoe gemakkelijk de drone te besturen is. Geen veiligheidsnetten; gewoon nuchterheid. Maar hij geeft het toe, het leren vliegen met een drone kan nog beter. Daarom lanceert Propel een iOS / Android app waarmee de drone gesimuleerd kan worden. Je verbindt de afstandsbediening van de drone met jouw smartphone en kunt virtueel vliegles nemen. En ja, virtueel vliegen voelt net zo gevoelig als in het echt met een Star Wars drone vliegen. Overigens willen ze deze simulator dit jaar nog upgraden tot een volledige multiplayer game. Propel heeft duidelijke ambities.

Maar de drones zelf zijn ook één brok techniek. Tijdens het vliegen zetten de drones vier datanetwerken op. Een bluetooth connectie tussen de drone en de controller voor de bediening. Een WiFi connectie naar de smartphone op de controller om de status van de drone weer te geven. Een tweede WiFi netwerk om met andere Propel Star Wars drones te kunnen communiceren en een Li-Fi netwerk om via laserstralen heel gericht met één drone te kunnen communiceren; de drone waar je op schiet. Inderdaad. Lasergamen met drones; propel maakt het mogelijk. Wanneer de laser van jouw drone de andere drone raakt, weet die drone wie hem raakt en waar. Dit communiceert de drone weer terug op het onderlinge netwerk waarna jouw drone op jouw app laat zien of het een hit was en wat de score is. Beschadig je een andere drone, zal deze even schudden in de lucht. Schiet je de andere drone letterlijk uit de lucht, zal deze meteen de landing inzetten en uit het spel zijn. Een prachtig stukje entertainment.

Mar daar blijft het qua entertainment niet bij. We mochten alvast zien hoe de unboxing van deze drones verloopt. De limited edition natuurlijk die naar verwachting zo’n €180 gaat kosten. Wanneer je de doos opent, gaat verlichting onder de drone branden en hoor je meteen de Star Wars tune die bij jouw drone hoort. In totaal bevat iedere verpakking vijf tunes. Dus iedere keer dat je de doos opent, pakt hij een random tune voor je.

Wanneer je de drone hebt uitgepakt, is het de tijd voor de afstandsbediening. Een afstandsbediening met The Force erin. Je moet er namelijk batterijen in doen. Wanneer je het klepje hebt open geschroefd, licht deze op en hoor je de afstandsbediening vragen om batterijen. Als volwassen persoon snap je natuurlijk dat er een kleine lithium ion accu in zit om deze eerste ervaring mogelijk te maken, maar voor kinderen is dit echt The Force.

De afstandsbediening is 100% passend bij de drone. Er zitten soundtracks, geluidseffecten en stemmen uit de film in die je toespreken tijdens het vliegen en vechten. Zo hoor je bij de Tie Fighter vooral Darth Vader tegen je spreken. Briljant! Voor de fans zijn de limited edition dozen genummerd en is het leuk om te weten dat alle onderdelen hand geschilderd zijn.

Propel laat ook weten hoe belangrijk het is dat je lang plezier hebt van je drone. Van de belangrijkste onderdelen krijg je meteen reserveonderdelen meegeleverd. Daarnaast zijn alle onderdelen die gevoelig zijn voor beschadiging los bij te bestellen. Zelfs de afstandsbediening.

Maar hoe gaat het vliegen dan? We hebben in twee arena’s van Propel mogen vliegen. Een hindernisbaan waarbij we door ringen moesten vliegen en een battle arena waar we 3 vs 3 dogfights mochten houden. Het geheel natuurlijk in Star Wars stijl. Ik was één van de twee journalisten die deze kans kreeg meteen na de lancering en het was leuk. Enorm leuk. Ja, deze mag terecht bovenaan het verlanglijstje van jonge en oude Star Wars fans staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events