IFA: Raumfeld degradeert van merk naar technologie label bij Teufel

Eigenlijk was het compleet onlogisch. Het lanceren van een speciaal merk voor multi-room audio. Denon deed het met Heos, Teufel deed het met Raumfeld. Vorig jaar zag Denon al in dat het compleet zinloos was en veranderde het Heos in een technologie label waardoor het veel meer producten in haar multi-room segment kon aanbieden. Dit jaar doet Teufel hetzelfde. Het merk Raumfeld lijkt bij Teufel zelfs helemaal uit het zicht te geraken.

Tijdens de IFA presenteerde Teufel een enorme lijn met nieuwe speakers. Daaronder een compleet nieuwe, maar toch ook oude lijn multi-room audio producten. De bekende Raumfeld speakers, maar dan met Teufel logo erop. En… in een aantal gevallen hebben de speakers een facelift ondergaan. Een aantal Raumfeld speakers zijn er dan ook flink op vooruitgegaan qua looks.

Het meest opvallende is het nieuwe design van de Teufel Streamer, voorheen de Raumfeld Connector. Weg is het plastic fantastic design. Teufel ruilt het in voor een apparaat dat de gemiddelde Hi-Fi set niet misstaat. En Teufel voegt er meteen de nodige bedieningsknoppen aan toe die ik als gebruiker van de Connector echt mis. Raumfeld heeft er nog nooit zo goed uitgezien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.