Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Devolo’s nieuwe Z-Wave stopcontact komt eraan

Wat maakt de slimme Z-Wave stopcontacten van Fibaro zo populair? Onder anderen dat ze heel erg klein zijn. Devolo gaat met haar nieuwe stopcontact ook een veel kleiner alternatief bieden waarbij de veiligheid van de componenten voorop blijft staan.

Als het gaat om elektrotechnische schakelingen, zijn er nogal wat eisen vanuit overheden en certificeringsinstanties waar je als fabrikant aan moet voldoen. Dé reden dat ze in China dit soort dingen een stuk kleiner kunnen maken dan fabrikanten in Europa omdat ze het daar door de band genomen niet zo nauw nemen met de veiligheid van producten.

Anyway, het is Devolo gelukt om haar toch wat grote smart metering plug een stuk kleiner te maken. De nieuwe Devolo Home Controle Smart Metering Plug 2.0 meet nog maar een fractie van haar voorganger en is daardoor gemakkelijker side-by-side in stopcontacten te plaatsen. Alle functies van de originele smart plug zijn wel behouden. Naast het in- en uitschakelen van apparaten via Z-Wave is het dus ook mogelijk om het energieverbruik in de gaten te houden.

Devolo gaat de nieuwe Home Control Smart Metering Plug vanaf de laatste week van oktober in Nederland op de markt brengen.

Devolo Home Control Nieuws kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.