GadgetGear.nl

IFA: Bosch Home Connect wordt volwassen

Bosch-Siemens Huishoudelijk lijkt het te snappen als het om smart home gaat. Hoewel de connected apparatuur van het merk nog steeds een flink stuk duurder is dan de standaard uitvoeringen van dezelfde apparaten, lijkt Bosch hard te werken aan integratie met smart home systemen.

Zo heeft Bosch laten weten dat Home Connect verbonden zal worden aan IFTTT en Amazon Alexa. Nu hebben we in Nederland nog helemaal niets aan Alexa, maar IFTTT brengt vele opties met zich mee. Bijvoorbeeld een lampje laten branden op het moment dat de vaatwasser klaar is.

Bosch gaat ook aan de slag met integratie met haar eigen Bosch Smart Home platform, iHaus en het Mozaiq platform. Samenwerking met Mozaiq is niet heel vreemd omdat het voor 50% in handen is van Bosch. Echter heeft Bosch het platform jaren met rust gelaten. Ook lijkt er een directe integratie te komen met Nest.

Tenslotte wil Bosch ook het boodschappen doen gemakkelijker maken. Zo moeten wasmachines bijvoorbeeld wasmiddel kunnen bestellen via Amazon Dash en Avocando, al zijn die diensten hiet in Nederland nog niet actief. Ook komen er op het gebied van koken integraties met Simply Yummy, Drop en Hello Fresh.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten