IFA: Bosch Home Connect wordt volwassen

Bosch-Siemens Huishoudelijk lijkt het te snappen als het om smart home gaat. Hoewel de connected apparatuur van het merk nog steeds een flink stuk duurder is dan de standaard uitvoeringen van dezelfde apparaten, lijkt Bosch hard te werken aan integratie met smart home systemen.

Zo heeft Bosch laten weten dat Home Connect verbonden zal worden aan IFTTT en Amazon Alexa. Nu hebben we in Nederland nog helemaal niets aan Alexa, maar IFTTT brengt vele opties met zich mee. Bijvoorbeeld een lampje laten branden op het moment dat de vaatwasser klaar is.

Bosch gaat ook aan de slag met integratie met haar eigen Bosch Smart Home platform, iHaus en het Mozaiq platform. Samenwerking met Mozaiq is niet heel vreemd omdat het voor 50% in handen is van Bosch. Echter heeft Bosch het platform jaren met rust gelaten. Ook lijkt er een directe integratie te komen met Nest.

Tenslotte wil Bosch ook het boodschappen doen gemakkelijker maken. Zo moeten wasmachines bijvoorbeeld wasmiddel kunnen bestellen via Amazon Dash en Avocando, al zijn die diensten hiet in Nederland nog niet actief. Ook komen er op het gebied van koken integraties met Simply Yummy, Drop en Hello Fresh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram