Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Crosscall gaat rugged Android smartphones naar Nederland brengen

Het Franse Crosscall is van plan de Nederlandse markt te bestormen met haar rugged Android smartphones en andere rugged toestellen. Een markt waarbij zowel Cat (Caterpillar) als Energizer en natuurlijk Samsung de pijlen op hebben gericht.

Wanneer je op de bouwplaats kijkt, is het duidelijk. Menig bouwvakker loopt met een normale Android smartphone met een partij barsten in het scherm. Waarom? Omdat ze gewoon een vlot toestel willen hebben met een goede camera en wellicht nog een paar andere features. Traditioneel liepen rugged smartphones ver achter qua functies. Nu we in een periode zitten waarin mid-range smartphones ook al enorm goed zijn, opent dit vele mogelijkheden voor deze merken. Ze kunnen eindelijk prijstechnisch goede producten in de schappen leggen.

Crosscall stat met vier Android smartphones in Nederland; de Trekker-X3, Shark-X3, Trekker-M1 Core en Spider-X4. Daarvan zijn de Trekker-M1 Core en de Trekker-X3 ook daadwerkelijk nieuwe Android smartphones van het merk.

Crosscall Trekker-M1 Core

Voor de Trekker-M1 Core gaat bovenstaand verhaal nog niet op. De Crosscall Trekker-M1 Core lijkt echt aan de onderkant van het assortiment te zitten. De bescherming van het 4,5 inch display gebeurt nog met Corning Gorilla Glass 3, waar we op de IFA toch vooral introducties in dit segment hebben gezien met Gorilla Glass 5. De resolutie is met 854×480 pixels niets om trots op te zijn en hij draait nog op Android 6.1.1. Er ligt een relatief trage Qualcomm Snapdragon 210 chipset in die op 1.1GHz draait met maar 2GB aan werkgeheugen. Een smartphone zoals we deze 7 jaar geleden zouden toejuichen. Als je baas dit voor je koopt, dan weet je waar je staat šŸ˜‰

Crosscall Trekker-X3

De Crosscall Trekker-X3 is duidelijk een heel ander verhaal. Een Android smartphone met een specsheet die prima in het midden van de markt ligt. Op papier krijg je hier echt al een leuke smartphone. Je krijgt een 5 inch display met Gorilla Glass 4 bescherming. Dit display is Full HD, dus ook leuk om op te gamen en TV te kijken. Onder de motorkap ligt een heel wat steviger Qualcomm Snapdragon 617 chipset. Dit is een octa-core op 1.5GHz met een net wat ruimere 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast kun je 32GB aan data opslaan. Bovendien kun je met een 16 megapixel camera achter zeer waarschijnlijk prima plaatjes schieten.

Bijzonder detail is ook de doos van deze smartphone. Die dient ook als draadloze lader. Je verbindt de lader met de doos en jouw smartphone wordt geladen.

Crosscall kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.