Røde VideoMic Pro+ zet nieuwe standaard voor audio bij filmen

De rebelse Australische microfoonmaker Røde weet keer op keer de markt te verassen met een nieuwe microfoon die naadloos aansluit bij de behoeften van de moderne filmer. In 2004 was het Røde die als eerste inzag dat filmen met fotocamera’s riep om een eigen microfoon. De VideoMic was geboren. Na diverse innovaties op gebied van smartphone audio en draadloze microfoons, komt Røde met de VideMic Pro Plus. Een handzame microfoon met slimme functies en doordacht design.

Vormgeving

Allereerst valt de VideoMic Pro+ op door de hoge mate van afwerking en doordacht design. De windkap sluit naadloos aan bij de behuizing. Je echt hebt een fraai product in handen. In het design is de Rycote Lyre ophanging cruciaal. Het voorkomt geluiden van bediening van de camera. Aan de achterzijde zitten diverse knopjes en ledjes om de microfoon in te stellen voor specifieke toepassingen. Bijvoorbeeld het uitfilteren van laag of juist beperking tot enkel het spraakbereik voor interviews in lawaaierige omgevingen.

Slim

Røde luistert blijkbaar goed naar de gebruikers. In de praktijk is het namelijk belangrijk dat je altijd voeding hebt voor je systemen. De VideoMic Pro+ wordt geleverd met een Li-ion accu. Deze accu is oplaadbaar met de standaard micro-USB aansluiting. De accu is in nood te vervangen door twee AA batterijen. Dat zijn de batterijen die je zelfs in de jungle nog kan kopen. Om te garanderen dat de microfoon zuinig met de accu omgaat, schakelt deze zich automatisch in en uit wanneer deze op de mic ingang van de camera is aangesloten. Zet je de camera uit, dan schakelt de mic ook automatisch uit. Super handig en echt een feature die je alleen maakt als je echt goed luistert naar de praktijk.

Geluid

Wij moeten de mic nog testen, maar Røde heeft een reputatie hoog te houden. Voor extreem winderige situaties heeft Røde een harige oplossing. In de microfoon kan je kiezen voor safe-recording. Dat betekent dat de mic op links de audio op 10db minder opneemt. Zo heb je altijd een reserve track.

De Rode VideoMic Pro+ is binnenkort leverbaar en gaat ongeveer 350 tot 400 Euro kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.