Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Ultra USB Type-C Drive 64GB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Volledig op USB-C gericht
  • Prima snelheid bij grotere bestanden
  • Stevige constructie

THE BAD

  • Bij verplaatsing van veel kleinere bestanden zakt de snelheid wel heel snel in
  • Heeft wel wat moeite de genoemde 150MB per seconde te behalen

Dat USB-C als standaard begint door te breken weet je wanneer je een stickje binnenkrijgt die alleen nog maar van deze nieuwe standaard gebruik maakt. Zo ook deze SanDisk Ultra USB Type-C Drive 64GB die we vandaag hebben getest.

Unboxing

In de verpakking van de SanDisk Ultra USB Type-C Drive 64GB vinden we alleen het stickje. Een kapje is niet nodig, want hij heeft een schuifsysteem en recovery software zit er niet bij. Wel promoot SanDisk het gebruik van haar Memory Zone app op de verpakking.

Design

De SanDisk Ultra USB Type-C Drive 64GB is een USB stick met schuifmechanisme. Als je hem niet gebruikt, is de USB-C plug dus wel beschermd. Er zit ook een oogje in het ontwerp zodat je de stick als sleutelhanger kunt gebruiken.

Hoewel ik me er even onzeker over voelde qua stevigheid (valt hij niet uit elkaar aan de sleutelbos), voelt het allemaal erg stevig. Ik krijg met mijn vingers de stick in ieder geval niet uit het schuifsysteem zonder de boel echt te gaan slopen. Daarmee is de stick een stuk degelijker dan verwacht.

 

Qua materiaal bestaat de stick vooral uit plastic met een geborsteld plaatje aluminium om hem af te werken. Hierdoor krijgt de stick een zakelijk karakter.

Prestaties

Qua prestaties maakt SanDisk alleen de claim dat de stick 150MB per seconde kan halen. Op de verpakking staat een kleine 1 er achter wat betekent dat SanDisk onderaan de verpakking uilegt onder welke voorwaarde ze aan dit cijfer komt. Maar deze verwijzing is onterecht, want er is geen uitleg te vinden op de voorkant van de verpakking. De Ultra series staat nog altijd voor een wat goedkopere oplossing. Daarbij kiest SanDisk doorgaans voor een ‘degelijke’ snelheid. Geen topsnelheid, maar gewoon een snelheid waarop je comfortabel werkt met het stickje. We zijn dus blij als we met de leessnelheid onder optimale condities die 150MB per seconde gaan halen.

Op topsnelheid registeren we een leessnelheid van rond de 145MB per seconde. 5MB onder de geclaimde snelheid en dit hebben we getest onder de nieuwst Intel Core i7 chipset onder een schoon Windows 10 systeem. Hij scoort dus 3,33% langzamer dan de claim. Met deze snelheid kun je prima een 4K film afdraaien. De schrijfsnelheid ligt dan rond de 57MB per seconde. Een 4K film wegschrijven naar de stick duurt dus heel wat langer ;-). Maar voor algemeen gebruik is dit allemaal netjes. Ga je veel korte lees- en schrijfopdrachten aan de stick geven, zakt de controller qua snelheid dramatisch in. Dit zal je vooral merken wanneer je veel kleine bestanden tegelijk naar de stick gaat schrijven of uit gaat lezen. Ook dat past prima binnen het prijsniveau van de SanDisk Ultra series.

Conclusie: SanDisk Ultra USB Type-C Drive 64GB

De SanDisk Ultra USB Type-C Drive 64GB is een handige, kleine USB stick met een flink opslagvermogen. Hij is goedkoop, wat veel mensen zal aanspreken. Al is hij niet topsnel, bij regulier kantoor/studie gebruik zal de stick niet teleurstellen.

SanDisk Ultra USB Type-C Drive 64GB kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.