Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Philips 24PFS5231 LED TV met Bluetooth speaker met 4 sterren.

The Good
 • Scherp beeld
 • Zeer kleurrijk
 • Desktop & TV
 • Bluetooth box
The Bad
 • Recht voor het beeld blijven zitten voor beste resultaten
 • Geluid bij hoger geluidsniveau echt minder

Philips 24PFS5231 LED TV met Bluetooth speaker kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Een superplatte TV met bluetooth speakers, die zich niet alleen leent als TV, maar ook als ideaal desktop scherm! Wat zijn de plussen en minnen? Je leest het hier, op Gadgetgear!

De Philips 24PFS5231 is geen standaard televisie. Een plat, modern design HD TV dat zich staande houdt in een Bluetooth speaker box. Geen Smart functie, geen Wifi? Waarom scoort deze TV dan zo goed? Dat zoeken we tot de bodem uit in deze review.

Unboxing

Wat een plaatje! Deze TV is een eye catcher en dat is tegenwoordig al opmerkelijk in een wereld waar het gaat om 4K eigenschappen en softwarematige kwaliteiten. In vergelijking met die grote jongens is de 24PFS5231 een vreemde eend in de bijt. Of zoals de Engelsen zo prachtig zeggen: a strange duck in the bite.  De 24PFS5231 onderscheidt zich met zijn aantrekkelijke matte, witte afwerking en stoer, centraal geplaatste desktop stand in de Bluetooth speaker. Het hele design doet zelfs een beetje Applish aan door de witte, slanke vorm. Wat opvalt is dat de TV niet van zijn Bluetooth standaard af kan. Dat is opmerkelijk, want bij Bluetooth denk je aan draadloos en zonder beperking. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken om de box ergens in de slaapkamer bij je bed te plaatsen en de TV verder weg aan de muur. Die vlieger gaat dus niet op, het is een desktop model. Dat is dan ook de reden dat deze TV vaak als computer scherm gebruikt wordt.

 

De Philips 24PFS5231

Deze Phillips gaat de strijd aan met de kleinere (portable) slaapkamer en keukenmodellen. Maar dankzij de stand in Bluetooth box betrekt Phillips ook de gamers bij de doelgroep. Met 24-inch is het breedbeeldscherm groot genoeg om ontspannen TV te kunnen kijken in een kleinere slaapkamer of een keuken. Voor de grotere afstand wordt het al gauw knijpen, vermijd dus een afstand van meer dan 4 meter voor een ontspannen blik. Door de desktop fucntie van de 24PFS5231 maakt deze TV een grotere doelgroep blij en zeker voor de prijs. Met een Full HD-resolutie en een opvallend kleurvolle eigenschap, in samenwerking met het 16W luidsprekersysteem met ene flinke bass is de 24PFD5231 een leuke aanbieding.

Een nadeel is het missen van een smart- of Wifi functie. Persoonlijk heb ik dit opgelost door gebruik te maken van een Humax TV+ H3 maar ik moet toegeven dat de prijs van de TV hier ook naar is. Door te kiezen voor Chromecast, Apple TV of een Humax kastje ruim je het probleem van je smartfunctie uit de weg en heb je een heel mooi TV’tje in huis. Oké, geen wifi/Ethernet aansluiting dus. Wel vind je een scart, een tuner ingang voor FreeView (niet in NL beschikbaar), twee HDMI’s, een D-Sub VGA PC-aansluiting, een optische audio-uitgang, een koptelefoonaansluiting en een enkele USB-poort.

Digital Cristal Clear

De 24PFS5231 ondersteunt geen 4K, HDR of 3D, maar heeft wel versterkers op het gebied van scherpte, kleur en contrast. Evenals ‘normale’ en MPEG geluidsreductie systemen. De 24PFS5231 bevat de geavanceerde Digital Cristal Clear technologie. Die zorgt ervoor dat beelden in natuurgetrouwe kleuren worden weergegeven. Deze beelden worden weergegeven met een optimaal contrast en veel scherpte.  Deze kleurvolle en scherpe beeldbuis komt het beste tot zijn recht als je er recht voor zit. Het beeld is opvallend scherp en enorm kleurrijk. Ga je iets schuiner voor de TV zitten dan daalt het kijkgenot direct. Het is dus een absolute must om recht voor het toestel te blijven om de scherpte en kleurdetail waar te nemen.

De TV is getest als televisie en als desktop. Voor het gamen testte ik games zoals World of Warvraft, Destiny en Tekken. Hierbij heb ik zelf geen ghosting of motion blur kunnen ontdekken.  De details in de beelden verliezen geen scherpte, enkel in het geheel zwarte of grijze kleurgebied kan de desktop soms iets vaag overkomen.

Het geluid

De audiokwaliteit van de Philips 24PFS5231 is goed. Zeker wanneer je het volume niet te hoog opstookt. Wanneer je echt bioscoop geluidsniveau wilt laten klinken uit je TV dan overstemt de bass de rest van de overige tonen en wordt het niet beter dan de kleinste bluetooth speakertjes die je overal voor een habbekrats kunt kopen. Op normaal volume komen (de lagere) tonen echt goed tot hun recht. Je ervaart de meerwaarde van de box en beleeft een bioscoopgevoel in je eigen slaapkamer. Muziek luisteren kun je streamen via Bluetooth kan zonder haperen of afname van de kwaliteit. De 16W ingebouwde speakers van de 24PFS5231 zijn een succesvolle toevoeging aan een tv in deze klasse.

 

De specificaties

Beeldscherm

 • Beeldschermdiagonaal   61 cm (24″)
 • HD type            Full HD
 • 3D        Nee
 • Resolutie          1920 x 1080 Pixels
 • Display technologie       LED
 • Helderheid        250 cd/m²
 • Beeldscherm vorm        Flat
 • Beeldverhouding            4:3, 16:9
 • Mogelijkheden tot aanpassen schermafmetingen 4:3, 16:9, Zoom
 • Ondersteunde grafische resoluties         1920 x 1080 (HD 1080)
 • Ondersteunde video-modi          1080p
 • Schermdiameter in centimeters  60 cm

Audio

 • Ingebouwde luidsprekers           Ja
 • Gemiddeld vermogen     16 W

Poorten & interfaces

 • Aantal HDMI-poorten     2
 • PC-ingang (D-Sub)        Nee
 • DVI-poort          Nee
 • Aantal USB 2.0-poorten 1
 • Hoofdtelefoonuitgangen 1
 • Common interface (CI)  Nee
 • Common interface Plus (CI+)     Ja
 • Digitale audio, optische uitgang  1
 • Aantal SCART-poorten  1
 • VGA (D-Sub)poort(en)    1
 • Consumer Electronics Control (CEC)     EasyLink

Gewicht en omvang

 • Breedte apparaat (met standaard)          547,9 mm
 • Diepte apparaat (met standaard)            129,1 mm
 • Hoogte apparaat (met standaard)           410,1 mm
 • Gewicht met voet          4,4 kg

Energie

 • Stroomverbruik (in standby)       0,3 W
 • Typisch stroomverbruik  23 W
 • Jaarlijks energieverbruik 34 kWu
 • Energie-efficiëntieklasse            A
 • Stroomverbruik (indien uit)         0,5 W
 • AC invoer voltage          220 – 240
 • AC invoer frequentie      50/60

Netwerk

 • Wi-Fi    Nee
 • Ethernet LAN    Nee
 • Verpakking
 • Breedte verpakking       630 mm
 • Diepte verpakking         100 mm
 • Hoogte verpakking        424 mm
 • Gewicht verpakking       5,9 kg
 • TV-tuner
 • Formaat analoog signaal           NTSC,PAL,SECAM
 • Formaat digitaal signaal DVB-C,DVB-S,DVB-S2,DVB-T,DVB-T HD,DVB-T2
 • Soort tuner        Digitaal

Beheerfuncties

 • Elektronische TV-gids    Ja
 • Programmeringsperiode 8 dag(en)
 • Afspeel modi     Pauze
 • Upgraden van firmware mogelijk Ja
 • Inhoud van de verpakking
 • Afstandsbediening         Ja
 • Batterijen meegeleverd  Ja
 • Snelstartgids     Ja
 • Garantiekaart    Ja
 • Type accu/batterij          AAA
 • Ondersteund aantal accu’s/batterijen      2

Design

 • Kleur van het product     Zilver, Wit
 • Prestatie
 • Teletext Ja
 • Teletekst          1000 pagina’s
 • Ondersteunde videoformaten     AVI,H.264,H.265,MKV,MPEG1,MPEG2,MPEG4
 • Ondersteund audioformaat         AAC,MP3,WAV,WMA
 • Ondersteund beeldformaat         BMP,GIF,JPG,PNG
 • Ondersteunde ondertitelingsformats       ASS,SMI,SRT,SUB,TXT

Conclusie

De Phillips 24FPS5231 is een ideaal model Desktop/TV. Hij ziet er geweldig uit, is niet te groot. Scherp, prachtig kleurendetail en met de bluetooth speakers voor wat extra pit is dit een ideale slaapkamer tv, studenten tv of gaming desktop. Dat is ook echt de doelgroep en klasse waar deze TV zich in bevind. Ga je kijken naar de TV’s die zich in woonkamers bevinden en die uitgerust zijn met een losse surround set, dan kan de 24FPS5231 daar niet aan tippen. Dat hoeft ook niet, als het zijn of haar plaats maar kent.

Philips 24PFS5231 LED TV met Bluetooth speaker kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.