Qualcomm ontwikkelt eigen dieptecamera’s

Chipsetbouwer Qualcomm heeft weer een interessant stukje technologie ontwikkeld voor smartphonebouwers. Ditmaal gaat het om een speciale camera techniek waardoor de camera’s in staat zijn om diepte te meten.

Je kunt de technologie het beste vergelijken met dat van de Xbox Kinect. De Kinect controller kan diepte ‘zien’ door een infrarood patroon de kamer in te sturen en te kijken hoe deze vervormt door hetgeen voor de camera staat en beweegt.

Qualcomm heeft twee verschillende dieptecamera’s ontwikkeld die op twee verschillende prijspunten komen te liggen. Natuurlijk is er een flink verschil in kwaliteit. Het is aan de smartphonebouwer welke versie wordt ingekocht en geplaatst.

De mogelijkheden van deze nieuwe camera’s zijn zeer interessant. Zo wordt het mogelijk om 3D vormen te scannen die je in theorie weer kunt uitprinten, maar ook om geavanceerde metingen uit te voeren. Zo zou je een foto van een auto kunnen maken en precies kunnen zien wat de diameter van het wiel is of hoe lang hij is van bumper tot bumper.

Naast deze twee dieptecamera’s, presenteerde Qualcomm ook een nieuwe camera om de iris te scannen. Irisscans ter identificatie van de gebruiker zien we nu nog hoofdzakelijk bij de duurdere smartphones terug. Met de ontwikkeling van deze scanner van Qualcomm, zou de techniek ook in het middensegment kunnen opduiken. Hoe dan ook, zullen deze nieuwe camera’s de positie van Sony verder onder druk zetten. Sony was lang de dominante speler op het gebied van smartphone camera’s, maar de innovaties lijken nu toch vooral van andere merken te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram