Meer details randloze Bluboo S1 Android smartphone

Bluboo heeft meer details vrijgegeven over haar aanstaande, randloze Android smartphone. Het opvallendste? De randloze smartphone heeft aan de bovenkant toch echt een rand gekregen… jammer…

De belofte was ook wel heel mooi. Een smartphone van rond de $150 met het design van een premium smartphone als de XiaoMi Mi Mix. Tenminste, zo zag het er nog uit toen we de laatste keer over de goedkope smartphone schreven. In haar nieuwste teaser persbericht zijn de visuals duidelijk aangepast en zien we toch een dunnen rand aan de bovenkant.

Smartphones hebben traditioneel speakers nodig aan de bovenkant van het display om zo het geluid van een gesprek bij jouw or naar binnen te brengen. Daarnaast zitten er nog wat andere sensoren in de bovenrand waaronder een camera. Xiaomi heeft alle sensoren naar onderen verplaatst. De speaker is vervangen door een trilelement.

Wanneer jouw oor op het scherm rust, wordt het geluid door trillingen via het kaakbeen naar het oor gebracht. Een techniek die we o.a. bij de headsets van Aftershokz hebben gezien. Zo’n headset kost al snel meer dan deze smartphone. De kostprijs van deze techniek zou dan ook een probleem geweest kunnen zijn in het ontwerp van de Android smartphone.

In haar laatste aankondiging laat Bluboo weten dat de Bluboo S1 zal worden uitgerust met Gorilla Glass 5 om het display te beschermen. Dit is 1.8 keer zo sterk als de generatie ervoor. Bij een val van maximaal 160 CM met het glas omlaag, zou het toestel hierdoor in 80% van de gevallen geen schade oplopen.

Er komen twee uitvoeringen van de smartphone. Beiden op basis van de MediaTek Helio P25 chipset. Dit is een 64-bit octacore processor waarbij vier kernen op 1.6GHz draaien en vier kernen op 2.6GHz. De goedkoopste uitvoering zal worden voorzien van 4GB aan werkgeheugen terwijl het duurdere model 6GB meekrijgt. Met opslagruimte is het niet anders. De goedkoopste uitvoering zou al 64GB meekrijgen en het duurste model 128GB. Er kunnen microSD kaarten van maximaal 256GB geplaatst worden. Qua camera’s krijg je 3 megapixels voor selfies en 16 megapixels achter.

De Bluboo S1 komt in juni uit en moet dan $150 gaan kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.