Dit is dé drone zonder propellers

Propellers op drones hebben twee grote problemen; ze zijn zelf kwetsbaar en ze kunnen schade aan anderen en objecten toebrengen. De drone van ontwerper Edgar Herrera moet dit probleem oplossen.

De drone van Edgar Herrera lost dit probleem op, op een manier die we eigenlijk al kennen. James Dyson stond bij het ontwerpen van zijn ventilatoren voor een vergelijkbaar probleem. Het resultaat was de eerste AirMultiplier. Een ventilator waarbij de rotor in de voet werd weggewerkt en de lucht op een andere plek naar buiten werd geperst.

De drone van Edgar Herrera doet eigenlijk hetzelfde. Lucht wordt op de juiste plekken naar buiten geperst om hem op te laten stijgen en om de drone te laten sturen. Daarbij maakt de drone gebruik van hetzelfde effect als de Dyson ventilatoren; namelijk het lagedrukgebied dat boven de ring van lucht ontstaat en zo extra lucht aanzuigt. Een handig stukje natuurkunde.

Het enige dat we niet terugzien in het ontwerp is waar de lucht zal worden aangezogen en waar de rotoren zouden moeten zitten die de luchtstroom op gang helpen. De drone is dan ook vooral een concept waarvan we nog moeten zien of deze ooit werkelijkheid gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events