Samsung introduceerde vanavond in Berlijn in één klap drie belangrijke, nieuwe wearables. De Gear Sport is het nieuwe sporthorloge van Samsung waarmee je ook kunt zwemmen. De Gear Fit 2 mag ook mee het zwembad in en de IconX 2018 is een nieuwe versie van het bekende oordopje, met Bixby ondersteuning.

Gear IconX 2018

De Gear IconX 2018 heeft een eigen opslagcapaciteit van 4GB waardoor je de muziek letterlijk op jouw oordopjes kunt zetten. Verbinden met je smartphone verloopt via Bluetooth 4.2. Heb je een Samsung Galaxy smartphone, kun je Bixby gebruiken om de oordopjes met stemcommando’s aan te sturen. Handig!

De oordopjes bevatten bewegingssensoren, infrarood sensoren en een touchoppervlak voor de bediening. Speel je muziek vanaf de eigen opslag van de IconX 2018, heeft hij een uithoudingsvermogen van 7 uur. Speel je via bluetooth, loopt dit terug naar 5 uur. Nog steeds een stuk langer dan menig concurrent. Het doosje is tevens een powerbank waarmee je ze één keer kunt bijladen.

Gear Fit 2 Pro

De Gear Fit 2 Pro is eindelijk een sportbandje waarmee je ook jouw zwemprestaties kunt bijhouden. Feedback krijg je op het 1,5 inch Amoled display, curved uiteraard. Deze heeft een resolutie van 216×432 pixels en wordt beschermd met Corning Gorilla Glass 3.

Gear Fit 2

De Gear Fit 2 Pro draait op het Tizen OS en heeft 4GB aan interne opslagruimte. Daarnaast heeft de sportband 256MB aan werkgeheugen. Verbinden gaat via bluetooth 4.2. Hij is waterdicht tot 5 atmosfeer en voldoet aan de MIL STD 810G standaard. Een enorme upgrade ten opzichte van de eerste Gear Fit dus.

Voor het tracken van zwemprestaties heeft Samsung samengewerkt met Speedo. Een opvallende samenwerking. Vorig jaar lanceerde Speedo nog wearables met Misfit, onderdeel van Fossil.

Gear Sport

Het pronkstuk van de presentatie is natuurlijk de Gear Sport. Een sporthorloge dat ook gebruikt kan worden om de zwemprestaties bij te houden. Dit klokje is van een rond 1,2 inch display voorzien van 360×360 pixels. Samsung plaatst een AMOLED always on display in het horloge.

De chipset bevat een dual-core 1 GHz processor en er is 4GB aan interne opslagruimte aan boord. Het klokje krijgt met 768MB een behoorlijke hoeveelheid werkgeheugen voor een smartwatch. Naar verwachting zal hij lekker vlot reageren. Er is ondersteuning voor dual-band WiFi, NFC, Bluetooth 4.2, GPS, Glonass en Beidou voor locatiediensten. Met de 300mAh accu verwachten we een gebruiksduur van ruim een dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.