Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Samsung introduceert drie USB-C monitoren

Samsung heeft drie nieuwe monitoren voor de zakelijke markt gepresenteerd. De drie monitoren vallen op doordat Samsung groots inzet op het gebruik van een USB Type-C aansluiting. Hierdoor zijn ze ook interessant voor gebruik in combinatie met moderne smartphones.

Het voordeel van USB-C is dat deze poort op steeds meer mobiele apparaten zit. Iets dat met de traditionele USB 3.x plug een stuk lastiger was. De overige voordelen komen wel overeen met USB 3.x monitoren; namelijk dat stroom en beeld over dezelfde kabel gaan. Er is dus maar één kabel nodig om de monitoren van stroom en beeld te voorzien en dat is die ene USB-C kabel.

Iets anders dat de drie schermen met elkaar verbindt is dat ze aan drie kanten randloos zijn. Hierdoor lijken de schermen optisch een stuk groter. De CH80 en CH89 zijn curved modellen. De CH89 heeft als bijkomend voordeel dat dit een 21:9 display is. De CH89 meet 34 inch, de CH80 27 inch en de platte SH85 is er in zowel 23,8 als 27 inch. De resoluties zijn respectievelijk 3.440×1.440, 1.920×1.080 en 2.560×1.440.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.