Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Samsung introduceert alternatief voor Dyson’s snoerloze stofzuigers

Samsung heeft vooruitlopend op de IFA al haar POWERstick PRO stofzuiger gepresenteerd. Een nieuwe snoerloze stofzuiger waarmee Samsung de aanval op Dyson lijkt te openen.

Snoerloos zuigen is wat ons betreft de toekomst, dus het is mooi om te zien hoe ook Samsung zoekt naar manieren om te innoveren. Zo komt de POWERstick PRO met Samsung’s eigen Digital Inverter motor van 150 Watt. Samsung claimt daarmee de krachtigste motor, maar dit stroomverbruik moet zich natuurlijk nog in zuigkracht omzetten.

Wat meteen opvalt is de gemotoriseerde borstelkop van Samsung. Niet één gemotoriseerde borstel, maar twee moeten het vuil lostrekken van de vloer. Ze doen dit op 5000rpm en in tegengestelde richting ten opzichte van elkaar. Ook bijzonder is de flex handle die het mogelijk maakt de kop toto 50 graden te kantelen. Samsung belooft dat alle belangrijke onderdelen gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden en door het hepa filter moet de lucht die uit de machine blaast, ook schoon zijn.

De POWERstick PRO komt met een 32.4v accu. Deze is goed voor 40 minuten gebruik. In onze ervaring met de Dyson v8 zou dat voldoende zijn om twee verdiepingen van een normaal huis in één keer te zuigen.

Hoewel Samsung de POWERstick PRO nu al presenteert, moeten we er nog even op wachten. De stofzuiger staat voor het eerste kwartaal van 2018 in de planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.