Het Duitse Beyerdynamic heeft tijdens de start van de IFA haar Aventho hoofdtelefoon aangekondigd. De Beyerdynamic Aventho valt op door het gebruik van speciale technologie van Mimi Hearing waarmee je voor gebruik, de headset op jouw eigen gehoor aanpast.

De Beyerdynamic Aventho maakt hiervoor gebruik van de MIY app. MIY staat voor Make It Yours. Via enkele testjes geef je jouw voorkeuren door aan de app. Deze maakt een speciaal profiel aan voor de hoofdtelefoon en upload dit profiel naar de hoofdtelefoon. Daarna is de hoofdtelefoon gewoon op iedere muziek app te gebruiken en hoor je de muziek dus zoals jij dat het liefst hebt. Het hele afstellen duurt ongeveer 6 minuten.

De test past niet alleen het geluid op jouw oren aan, maar er is nog een belangrijk voordeel. Iedere hoofdtelefoon klinkt net iets anders. Het zijn verschillen die voor velen nihil zijn, maar ze zijn er. Ook binnen hetzelfde model. Het gebruik van de app lost ook dat probleem op. Briljant!

De hoofdtelefoon is zelf duidelijk een high-end model. Touch bediening op de oorschelpen, bluetooth met aptX ondersteuning, alles lijkt erop te zitten. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van Tesla Transducers om het geluid zo scherp mogelijk neer te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.