Gerucht: Apple Watch 3 krijgt 4G ondersteuning

Na Android Wear wordt ook de Apple Watch volledig autonoom, als we de geruchten mogen geloven tenminste. Apple zou de Apple Watch 3 naar verwachting voorzien van 4G LTE ondersteuning. Daardoor maakt het niet meer uit hoe groot de afstand tussen de iPhone en de Apple Watch is.

De nieuwe Apple Watch 3 zal naar verwachting later dit jaar worden gepresenteerd. Mogelijk tegelijkertijd met de iPhone 8. Door de Apple Watch volledig autonoom te laten werken, kan het slimme klokje ook telefoongesprekken aannemen en muziek naar de AirPods sturen.

Opvallend genoeg zou Intel de leverancier van de nieuwe chipsets zijn wat een opsteker voor het chipbedrijf is. Intel heeft een groot deel van de mobiele markt verloren tegenover Qualcomm en MediaTek. Apple ligt echter in een juridische strijd met Qualcomm wat de overgang naar Intel zou vergemakkelijken. Bovendien heeft MediaTek toch nog vooral het imago in goedkopere hardware te zitten en dat past niet binnen het image dat Apple met haar hardware wil uitstralen.

De 4G ondersteuning vraagt ook een nieuw besturingssysteem. Dit zal WatchOS 4 worden. Naar verwachting zal deze versie ook de ondersteuning voor Siri dieper integreren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram