GadgetGear.nl

Teruglevering stroom blijft voorlopig onbelast

Wek jij met jouw zonnepanelen overdag meer stroom op dan je verbruikt? Dan hoef je voorlopig nog niet aan de thuisaccu om daadwerkelijk geld te besparen. Tot 2023 blijft de verrekening voor teruglevering en het afnemen van stroom gelijk. Dit betekent dat je hetzelfde krijgt voor een Watt stroom die je opwekt als wanneer je […]

Wek jij met jouw zonnepanelen overdag meer stroom op dan je verbruikt? Dan hoef je voorlopig nog niet aan de thuisaccu om daadwerkelijk geld te besparen. Tot 2023 blijft de verrekening voor teruglevering en het afnemen van stroom gelijk.

Dit betekent dat je hetzelfde krijgt voor een Watt stroom die je opwekt als wanneer je deze Watt uit het stroomnet zou onttrekken. In België is dit niet zo. Daar wordt de stroom die je teruglevert aan het net extra belast. Zo verdient de overheid mee aan jouw investering in zonnepanelen. Ook in andere landen is dit al volop in gang. In veel van die landen schakelen gebruikers van zonnepanelen over op thuisaccu’s zodat het teveel aan stroom het huis niet hoeft te verlaten.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.