Arjan Olsder
Arjan Olsder

Spin Remote failliet

De Nederlandse Spin Remote wist goed te scoren op Kickstarter, maar daarna bleek het succes niet aan te blijven. De Spin Remote wist ons ook niet echt te overtuigen en nu is het bedrijf achter de afstandsbediening failliet.

Het idee van de Spin Remote was enorm mooi. Een universele afstandsbediening zonder ingewikkelde knoppen. Daar stonden gebaren tegenover en met behulp van gekleurde LED’s kon de Spin Remote ook nog wat feedback geven. Maar het ding was niet geschikt voor het hele gezin. De smartphone van de gebruiker moest in de buurt blijven en de bluetooth verbinding was voor veel IoT aansturingen essentieel. Handig als je alleen woont, maar in een gezinssituatie niet ideaal. In de review wist hij ons dan ook niet echt te overtuigen en moest hij het met een twijfelachtige 7 doen.

Volgens iCulture en de stukken van de rechtbank is het met name overproductie wat de afstandsbediening de nek om heeft gedraaid. Op basis van de resultaten van Kickstarter is het plaatje veel te rooskleurig geschetst. De productie kwam laat binnen en buiten Kickstarter om was het verhaal van de Spin Remote lastig uit te leggen op de winkelvloer. Ook de omschakeling naar pure online verkoop wilde niet baten voor de gadget evenals het toch inzetten van een PR bureau, dat pas laat gebeurde.

En nu, is de app voorlopig nog online. Dus kun je hem ook nog blijven gebruiken. Hoe lang dit is, is nog onbekend. De Spin Remote kan niet zonder haar app dus langzaam zullen de verkochte Spin Remote’s sterven. Zie je ze nog in een winkel liggen, gewoon laten liggen. Voorlopig is er nog geen toekomst voor dit bijzondere stukje hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.