Samsung’s high-end smartphones werken sinds de Galaxy S3 al met Super AMOLED displays. Daarmee hadden ze destijds een enorme voorsprong op de concurrentie qua displaykwaliteit. Inmiddels maken meerdere fabrieken AMOLED displays, dus wordt het tijd voor Samsung om haar positie te versterken.

Samsung produceert nu niet alleen AMOLED displays voor zichzelf, maar ook voor veel concurrerende producten. Mogelijk ook voor de iPhone 8 die in september gepresenteerd zal gaan worden. Met fabrikanten als Apple als afnemer, is het belangrijk dat Samsung haar productieaantallen kan garanderen. Zo niet, kan het maar zo zijn dat bijvoorbeeld LG de opdrachten van fabrikanten als Apple naar binnen gaat halen.

Om de OLED toekomst van Samsung veilig te stellen, overweeg het bedrijf nu ’s werelds grootste fabriek voor OLED displays te bouwen. Door de productieaantallen op die manier te kunnen vergroten, gaan ook de kosten per display omlaag. Dit laat ruimte voor meer winst en, indien nodig, meer onderhandelingsruimte.

Displays produceren is een lastig proces. Onlangs kocht iPhone-fabrikant Foxconn het Japanse Sharp om een eigen fabriek voor displays in handen te krijgen. Dit is ook de reden dat je weinig goedkoper displays (bijvoorbeeld monitoren) in China vindt. Ook de kleine fabrikanten van displays, moeten deze bij merken als Samsung, LG en Sharp inkopen. Hierdoor blijven de prijzen van displays relatief hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.