GadgetGear.nl

Samsung overweegt grootste OLED fabriek ter wereld te bouwen

Samsung’s high-end smartphones werken sinds de Galaxy S3 al met Super AMOLED displays. Daarmee hadden ze destijds een enorme voorsprong op de concurrentie qua displaykwaliteit. Inmiddels maken meerdere fabrieken AMOLED displays, dus wordt het tijd voor Samsung om haar positie te versterken.

Samsung produceert nu niet alleen AMOLED displays voor zichzelf, maar ook voor veel concurrerende producten. Mogelijk ook voor de iPhone 8 die in september gepresenteerd zal gaan worden. Met fabrikanten als Apple als afnemer, is het belangrijk dat Samsung haar productieaantallen kan garanderen. Zo niet, kan het maar zo zijn dat bijvoorbeeld LG de opdrachten van fabrikanten als Apple naar binnen gaat halen.

Om de OLED toekomst van Samsung veilig te stellen, overweeg het bedrijf nu ’s werelds grootste fabriek voor OLED displays te bouwen. Door de productieaantallen op die manier te kunnen vergroten, gaan ook de kosten per display omlaag. Dit laat ruimte voor meer winst en, indien nodig, meer onderhandelingsruimte.

Displays produceren is een lastig proces. Onlangs kocht iPhone-fabrikant Foxconn het Japanse Sharp om een eigen fabriek voor displays in handen te krijgen. Dit is ook de reden dat je weinig goedkoper displays (bijvoorbeeld monitoren) in China vindt. Ook de kleine fabrikanten van displays, moeten deze bij merken als Samsung, LG en Sharp inkopen. Hierdoor blijven de prijzen van displays relatief hoog.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten