GadgetGear.nl

Review: WeGrill (BBQ Kerntempertuurmeter)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de WeGrill met 3.5 sterren.

The Good
  • Werkt vloeiend onder iOS
  • Werkt nu pas onder Android 7

The Bad
  • Koppelen onder Android 7 verloopt rommelig

Wil je wel een bleutooth kerntemperatuurmeter, maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor de Weber iGrill? Dan is er de WeGrill. En sinds heel kort geleden werkt hij ook onder Android 7. Tijd dus voor een goede test.

Unboxing

Op de foto zie je de WeGrill met twee thermische sensoren. Één hebben we erbij gekocht. Bij de WeGrill zit een korte handleiding die je vertelt dat je een iOS of Android app nodig hebt en hoe je deze moet koppelen. Onder Android verloopt dit een beetje vaag, dus bewaar die handleiding goed!

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

Qua design stelt de WeGrill niet veel voor. Gewoon een zwart kastje met wat LED’s en een knopje. Niets bijzonders, maar zeker ook niet lelijk.

Wat opvalt is dat er een keurig houdertje is voor een thermische sensor, maar dat er geen rekening is gehouden met een tweede thermische sensor. Terwijl daar wel een aansluiting voor is. Qua gebruiksvriendelijkheid een gemengde boodschap.

Wat opvalt is dat de thermische sensoren exact dezelfde lijken te zijn als die van Weber. Zeer waarschijnlijk dezelfde fabriek, dus dezelfde kwaliteit. Zo gaat dat in China ;-).

App

De app beleving is dus heel anders. Dat begint al met de implementatie van bluetooth. Dit is ook de reden waarom het meer dan een jaar duurde voor het team achter de WeGrill met Android 7 toestellen overweg kon. Waanzinnig, maar waar. Laten we voor Android eigenaren hopen dat dit voor Android 8 wat soepeler zal verlopen. Maar dat is toekomst en daar kunnen we op dit moment voor deze review nog niets over zeggen. Wel dat de ondersteuning voor iOS klopte als een bus.

De app van de WeGrill is veel simpeler van opzet dan de WeGrill. Daardoor is hij misschien ook wat gemakkelijker inzetbaar voor de beginner. Geen mooie grafiekjes, maar gewoon aangeven bij welke kerntemperatuur je een melding wenst te ontvangen omdat het vlees van de grill mag. Snel en simpel.

Over die kerntemperaturen hoef je zelf ook niet lang na te denken. De WeGrill app heeft aan kleine database met belangrijke vleessoorten en de minimale temperaturen die ze nodig hebben om gaar te zijn. Zo weet je zeker dat je niets door elkaar haalt en altijd een veilig bordje eten op tafel zet.

Praktijkervaring

Ik heb nu enkele sessies met de WeGrill gewerkt. Wat opvalt is dat de siliconen bandjes die om de kerntemperatuurmeters heen zitten, niet heel kleurvast zijn. Dat wil zeggen, na een goede rooksessie zijn ze niet meer geel te krijgen ;-). Ook de kabels worden dan pikzwart en komen nooit meer in ‘zgan’ status terug. Maar dat is niet erg. De WeGrill is een gebruiksvoorwerp en niet alleen de sensoren zitten goed in elkaar. Het kastje zelf is ook meerdere malen op de grond gevallen en ook dat blijkt geen enkel probleem. Het ziet er niet rigide uit, maar kan dus echt wel een stootje hebben.

Conclusie: WeGrill

De WeGrill is de budgetuitvoering van de Weber iGrill. Dezelfde sensoren, maar duidelijk andere software en veel minder hip. Toch doet het wat het moet doen en is daarin betrouwbaar en zeer stevig. Als Android gebruiker zou ik toch een beetje voorzichtig zijn met de aankoop. We weten nu gewoon nog niet wat het kastje gaat doen wanneer Android 8 er is. iOS gebruikers lijken zich in ieder geval geen zorgen te hoeven maken.

Beschikbaarheid

De WeGrill is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten