Logo GadgetGear.nl
Picture of Bas
Bas

Review: Weber iGrill 2 BBQ thermometer

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Simpel
 • Snel
 • Nauwkeurig
 • Leuke app

THE BAD

 • Bluetooth bereik

Onmisbaar voor iedere BBQ liefhebber is een goede vleesthermometer. Toevallig maakt Weber deze in de vorm van hun iGrill serie. Nog beter is dat ze ons er één hebben toegestuurd om te testen.

Unboxing:

De iGrill wordt geleverd in een nette doos, veel zit er als je eerlijk bent niet in. De digitale thermometers zelf, twee probes voor in het vlees een houder en een korte handleiding. Onze redacteur Jeroen heeft een leuke unboxing gemaakt die je hieronder kunt zien.

Installatie:

Het installeren van de iGrill 2 is een fluitje van een cent. We stoppen de batterijen (meegeleverd) in de thermometer. Vervolgens stoppen de we stekkers van de probes erin en eigenlijk is deze iGrill 2 dan al klaar voor gebruik. Nog mooier wordt het als je de app download uit de betreffende store. De app verbind je via bluetooth met de Grill 2 en je kunt van afstand de temperaturen bijhouden. (kom k zo op terug)

Gebruik:

Om de iGrill 2 eens serieus uit te testen gingen we aan de slag met een brisket. Deze brisket geleverd door onze huisleverancier beef&steak woog ongeveer drie kilo. Deze moest naar verwachting zo een 10 uur low en slow….een mooie uitdaging voor mens en machine.

Na de nodige voorbereidingen staken we de eerste probe in het vlees en de tweede legden we op het bbq rooster. Zo konden we de kerntemperatuur en de omgevingstemperatuur goed in de gaten houden. De iGrill is overigens geschikt voor maximaal vier probes. De iGrill geeft op het simpele digitale scherm direct de temperatuur aan per probe, niets meer en niets minder.

De app daarintegen is behoorlijk uitgebreid en echt een aanvulling op het gebruik. Buiten de temperatuur per probe zijn er ook alarmen in te stellen. Deze kan je zelf toevoegen op bijvoorbeeld tijd of temperatuur. Ook zijn er diverse voor ingestelde alarmen per soort vlees. Zo stond onze brisket ook in de lijst met een alarmtemperatuur van 91 graden. Zelf hadden we een extra alarm gezet voor 71 graden om de brisket nog even in de folie te kunnen pakken.

Bij zo een low en slow sessie is de grafiek van de kerntemperatuur echt heel spannend. Je blijft toch vaker dan je lief is kijken naar de waardes op de iGrill app. Door ook de omgevingstemperatuur in de gaten te houden kunnen we de deksel van de kamado vaak dicht laten en blijft er zodoende een constante temperatuur.

Met twee probes kan je eigenlijk al heel goed uit de voeten, immers hoe vaak heb je meer als twee verschillende soorten vlees op de BBQ? Voor de grootverbruikers de extra probes zijn los aan te schaffen. Leuk detail in de app kan je elke probe een naam geven en een kleur (die de probe zelf ook heeft) toewijzen. Enige wat je even moet onthouden is dat de Bluetooth verbinding na tien meter weg valt, gelukkig maakt de iGrill 2 als je weer in de buurt komt snel verbinding.

Conclusie:

De kernthermometer is een onmisbare tool voor als je serieus wilt BBQ’en. Zonder deze tool ben je vaak en veel vlees door midden aan het snijden. Weber heeft een zeer mooie en nette thermometer uitgedacht en door deze aan te vullen met een toffe en vlotte ap is deze thermometer wat ons betreft goud waard.

2 reacties

 1. Inderdaad leuk apparaat, bereik via Bluetooth is voldoende maar beperkt. Lukt bij mij niet tot achterin de tuin (15m), maar 10m is wel te doen.

  Helaas is de app waarvan he schermafbeeldingen hebt opgenomen deze maand vervangen door Weber door een app met de helft aan functionaliteit. Heel jammer, maar tot de basisfuncties weer in orde zijn, zou ik iGrill nu niet aanraden. Functies die verloren zijn:
  -grafiek die alle probes toont
  – grafiek per probe ziet er niet uit, simpel lijntje
  – zeer basis vormgeving
  – geen eigen instellingen meer, na update alles weg
  – geen alarminstelling voor pit probe meer mogelijk
  – geen mogelijkheid om vleesprobe op 30 gr Celsius in te stellen (biefstuk)
  – geen alarm op de service meer

 2. Nb de thermometer en de getoonde app in de review zijn helemaal niet bedacht door Weber maar door iDevices die de boel heeft verkocht. In eerste instantie was het enige verschil de plakker Weber, maar nu hebben ze een goedwerkende app vervangen. Ze beloven ‘de meeste’ functies terug te brengen maar zich eerst te focussen op de basis. Tja… ze hádden goud in handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.