Maike Crooy
Maike Crooy

Review: Gardena Accujet Li-18

Maike Crooy beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Compact
 • Stevig vermogen
 • Prijs

THE BAD

 • Geen

Watergeven, snoeien en aanvegen, een eigen tuin geeft ook veel werk. Gelukkig heeft Gardena een aantal slimme oplossingen om het werk wat lichter te maken. Een daarvan is de snoerloze bladblazer de Gardena Accujet Li-18. Of deze kleine bladblazer opgewassen is tegen het harde werk lees je hieronder.

Unboxing Gardena Accujet Li-18 :

Uit de overigens zeer nette doos komen niet zo heel veel spullen. Ingepakt in plastic vinden we de body met motor, het mondstuk, de accu, een oplader en een zeer dikke handleiding. Wel zit alles keurig verpakt en dit is gelijk een belangrijk onderdeel van de kwaliteitsbeleving.

Tech:

De Gardena accujet Li-18 wordt zoals de naam al doet vermoeden geleverd met een 18 volt batterij. Dit is dezelfde batterij die je ook kunt gebruiken voor de andere draadloze oplossing van Gardena zoals de door ons gereviewde heggenschaar.  Het voordeel van dit systeem is dat de producten ook goedkoper zonder accu te leveren zijn.
De accujet Li-18 is bepaalt licht te noemen met 1.8 kilogram. Met een mondingssnelheid van 190 kilometer per uur heb je genoeg vermogen om klein afval en bladeren makkelijk weg te blazen. Gardena belooft dat je met een acculading zo een 300m2 kan schoon blazen, qua oppervlakte is dit ter referentie ongeveer een tennisbaan.

Technische specificaties:

 • Artikelnr.                                                                          9335-20
 • Type accu                                                                          Li-Ion
 • Blaassnelheid                                                                   190 km/h
 • Geluidsniveau gegarandeerd (LWA)                                 96 dB(A)
 • Geluidsdrukniveau bij oor van de gebruiker             83 dB(A)
 • Trilling (ah) Vibration max ah                                     2.5 m/s²
 • Gewicht                                                                             1.8 kg

Gebruik:

De accujet Li-18 komt eigenlijk gebruiksklaar uit de doos. De enige handelingen die overblijven zijn het opladen van de accu en het monteren van het mondstuk. Dit is overigens een fluitje van een cent. Nadat de accu is opgeladen klik je deze in de body en de Gardena is klaar voor gebruik. Een mooie feature op de accu zelf zijn drie indicatorlampjes die aangeven hoeveel spanning de accu nog heeft. Hierdoor weet je altijd precies of je de klus nog afkrijgt of dat de accu bijgeladen dient te worden.

Eenmaal aan blijkt dat de Gardena over een behoorlijke output beschikt. Losliggend materiaal wordt zonder pardon een eenvoudig weggeblazen. Door het gewicht van de Accujet is deze makkelijk te manoeuvreren en langdurig te gebruiken. De Accujet Li-18 heeft geen zuig functie en is dus puur en alleen bedoeld voor het bij elkaar blazen van loszittende rotzooi. Kleine steentje en losse takjes worden ook zonder pardon weggeblazen. Met wat grote stenen, takken enzovoort heeft de Li-18 wel moeite hier is deze dan ook minder geschikt voor.

De accujet Li-18 is heel geschikt voor het even snel opruimen van de tuin. Binnen een mum van tijd hebben wij onze toch niet hele kleine achtertuin ontdaan van losse troepjes. Door vanuit de ene hoek van de tuin alles naar de andere kant te blazen krijgen we in de hoek een mooie en makkelijk af te voeren afvalberg. Prettig is dat de Li-18 een zeer bescheiden geluid produceert, je hoeft hier geen gehoor bescherming bij te dragen.

Conclusie:

De Gardena Accujet Li-18 is de perfecte oplossing voor mensen met een ‘normale’ achtertuin. Het meeste vuil wat je hier verzameld blaas je gemakkelijk weg. Ook het feit da de Li-18 op een accu werkt en toch nog zeer licht is spreekt tot de verbeelding. Immers de meeste bladblazers van dit vermogen zijn een stuk zwaarder en minder makkelijk hanteerbaar. Wat ons betreft is het feit dat het geen power machine is onderdeel van een bewuste koop en daarom geen minpunt. De accujet Li-18 is te koop met (€ 129,99) of zonder (€ 69,99) de bijbehorende accu en lader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.