GadgetGear.nl

Review: Gardena EasyCut Li-18/50 (Accu Heggenschaar)


Maike Crooy beoordeelde namens GadgetGear de Gardena EasyCut Li-18/50 met 4.5 sterren.

The Good
  • Snoerloos
  • Lichtgewicht
  • Accuduur prima
  • Aflees scherm met accuduur
  • Veilig in gebruik

The Bad
  • Geen

Een mooie tuin betekent veel werk, gelukkig kunnen wij hierbij de hulp gebruiken van GARDENA en hun nieuwe EasyCut Li-18/50 heggenschaar. Deze lichte en draadloze heggenschaar is nieuw in het assortiment en wij hebben deze jongen eens flink aan de tand gevoeld. Of wij tevreden waren met het resultaat lees je hieronder.

Unboxing

De GARDENA accu heggenschaar Easycut Li-18/50 is stevig verpakt omdat je uiteraard te maken hebt met een apparaat met messen. Bijgevoegd is een snoer met stekker om de accu op te laden en een krachtige lithium-ionaccu. Deze kleine accu duw je met het indrukken van 2 knoppen vast op de heggenschaar. Bijgevoegd is een handgreep om te bevestigen aan het apparaat voor gemakkelijk gebruik. Om het mesgedeelte zit een mooie doorzichtig kunststof hoes om de messen te beschermen en hem ook weer netjes in op te bergen. Het mooie is dat de heggenschaar al opgeladen is zodat je meteen aan het werk kan.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Specificaties

De heggenschaar kan op een volle accu ongeveer 80 minuten snoeien. Daarnaast garandeert de innovatieve vorm van de messen een soepele, trillingsarme werking, zodat u minder kracht hoeft te gebruiken tijdens het snoeien van uw heg. De schaar snoeit takken met een diameter van 16mm en is daarmee uitermate geschikt voor het snoeien van de kleine heggen in de tuin. Bekijk hieronder de opsomming van de belangrijkste details uit deze review.

• Gebruiksduur: 80 min
• Accucapaciteit: 2,6 Ah
• Accu type: Li-Ion
• Accuspanning: 18 V
• Meslengte: 50 cm
• Tandmes opening: 16 mm
• Mesbescherming: Yes
• Tweehandige veiligheidsschakelaar: Yes
• Gewicht: 2,69kg
• Geluidsdrukniveau voor gebruiker: 77 dB(A)

 

Design

De GARDENA accu heggenschaar heeft de herkenbare blauw en oranje kleuren die bij dit merk behoren. Hij is praktisch vormgegeven en ligt prettig in de hand. Er is nagedacht over het gewicht van de heggenschaar, omdat je met dit apparaat soms flinke klussen moet kunnen klaren en je deze opgeheven moet houden. Het is dan fijn dat dit apparaat maar 2,9 kg weegt. De heggenschaar heeft bijgeleverd een krachtige, betrouwbare NiMH-batterij (milieuvriendelijke oplaadbare batterij) voor een sterke snoeiprestatie.

 

 

Veiligheid

De heggenschaar heeft een mooie kunststof hoes om zijn messen zitten zodat je hem veilig kunt opbergen en de messen niet kunnen beschadigen. Een mes bescherming op het einde van het mes beschermt de gebruiker tegen terugslag als er dicht bij de grond wordt gesnoeid, waardoor er veilig kan worden gewerkt.

Gebruik

De tuin heeft een flinke onderhoudsbeurt nodig en je kiest voor de GARDENA accu heggenschaar Easycut Li-18/50. Wanneer je de doorzichtige, kunststof beschermhoes van de messen trekt, de handgreep gemakkelijk vastklikt aan de body en de lithium-ionaccu met een druk op de knop vastklikt kan je eigenlijk al beginnen. Op de body staat een afleesschermpje waar je meteen op ziet hoe vol de accu zit (zie afbeelding). Omdat de accu vol zit ga ik meteen aan de slag. Je zet de heggenschaar in werking door 2 handgrepen in te drukken.

Mijn eerste gebruikservaring van de GARDENA accu heggenschaar Easycut Li-18/ was vol van verrassingen. Je kunt meteen aan de slag als je de doos thuis bezorgd krijgt. Verder hoef je ook niet heel technisch te zijn of de gebruiksaanwijzing door te spitten om hem te laten werken. Je bevestigd de accu aan het apparaat en je kan starten! De reeds bevestigde handgreep (voor je rechterhand druk je in door hem vast te pakken). De heggenschaar ligt enorm fijn in de hand, niet te zwaar en met voldoende grip. Het snoeiwerk gaat geweldig snel en verrassend gelijkmatig. Ik ben nauwkeuriger en natuurlijk veel sneller dan met een gewone handmatige heggenschaar én ik hoef me niet steeds zorgen te maken dat ik in mijn eigen snoer snijd. Dat is eigenlijk een understatement, het is fantastisch dat je snoerloos werkt. Dit is een enorm voordeel, omdat je bewegingsvrijheid toeneemt en het risico van schade aan je eigen snoer niet aan de orde is. Na afloop is het wijs om de zaagbladen in te vetten met speciale olie

Conclusie

Onbezorgd snel en nauwkeurig snoeien dat is de GARDENA accu heggenschaar Easycut Li-18/50. Wat je even goed moet inventariseren is dat het snoeien, met een maximale takdiameter van 16mm geadviseerd wordt. Krijg je dikkere of taaiere takken, dan kom je moeilijker door de tak heen. Het draadloos werken, plus de vorm van de messen die een soepele, trillingsarme werking geven zodat je veel minder kracht nodig hebt, maken deze heggenschaar tot een allemansvriend. Ik heb hem dan ook  binnen de korte tijd dat we de heggenschaar in ons bezit hebben al meermalen uitgeleend aan familie en kennissen, omdat iedereen er het gemak van inziet. Een apparaat dat bij elk huishouden met een mooie groene tuin niet mag ontbreken!

1 reactie

  • Hoi, van de week toevallig ook een Gardena accuheggenschaar gekocht. Bevalt uitstekend! Knipte eerst met de hand, maar word helaas ook en dagje ouder. Ik hou nu zelfs extra tijd over 🙂

Maike Crooy

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten